How to select a disinfectant for the treatment of teats before milking?
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F11%3A%230001479" target="_blank" >RIV/00027014:_____/11:#0001479 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11116.pdf" target="_blank" >http://www.vuzv.cz/sites/File/_privat/11116.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
Original language description
Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B.
Czech name
Jak vybrat dezinfekční přípravek pro ošetření struků před dojením?
Czech description
Cílem práce bylo zjistit úroveň mikrobiální kontaminaci povrchu struků při použití dvou různých dezinfekčních přípravků (A - na bázi kyseliny mléčné, B - na bázi chlorhexidinu glukonátu a isopropylalkoholu). V individuálních stěrech byl stanovován celkový počet mikroorganismů (CPM), počet koliformních bakterií (CB) a počet Escherichia coli (E.coli) v souladu s ČSN. Zjištěná data byla vyhodnocena v programu Statistica. Na povrchu hrotu struků, ošetřených přípravkem B, byl zjištěn statisticky významně vyšší celkový počet mikroorganismů a počet E.coli než na povrchu hrotu struků ošetřených přípravkem A. Byla prokázána statisticky významně vyšší mikrobiální kontaminace povrchu struků po ošetření přípravkem B.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GG - Zootechnics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QH72286" target="_blank" >QH72286: The influence of rearing environment and milking on welfare, milk yield and milk quality of dairy sheep.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů