All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Housing System and Calcium Content on Quality of Egg in Laying Hens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F15%3A%230002364" target="_blank" >RIV/00027014:_____/15:#0002364 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv systému ustájení a obsahu vápníku na kvalitu vajec slepic nosného typu

  • Original language description

    Cílem studie bylo vyhodnotit vliv systému ustájení a obsahu vápníku v krmné směsi na kvalitu vajec. Slepice ISA Brown byly ustájeny v obohacených klecích, na podestýlce a ve voliéře a krmeny byly dvěma úrovněmi vápníku (3% a 3,5%) v krmných směsích během celého snáškového cyklu. Průkazné interakce mezi systémem ustájení a obsahem vápníku byly zjištěny u hmotnosti vajec (P < 0,002), indexu bílku (P < 0,001) a podílu vaječné skořápky (P < 0,001). Těžší vejce byla snesena ve voliéře s 3% vápníku, zatímco nejlehčí v klecích s 3% vápníku. Nejvyšší index bílku měla vejce z obohacených klecí s 3% vápníku a podíl skořápky s 3,5% vápníku. Systém ustájení průkazně ovlivnil hmotnost vejce (P < 0,002), deformaci skořápky (P < 0,008) s vyššími hodnotami na podestýlce. Index bílku (P < 0,001), index žloutku (P < 0,001) a podíl skořápky (P < 0,001) byl vyšší u vajec z obohacených klecí. Obsah vápníku průkazně ovlivnil index žloutku (P < 0,023) a podíl skořápky (P < 0,022) s vyššími hodnotami v dietě s 3,5% vápníku.

  • Czech name

    Vliv systému ustájení a obsahu vápníku na kvalitu vajec slepic nosného typu

  • Czech description

    Cílem studie bylo vyhodnotit vliv systému ustájení a obsahu vápníku v krmné směsi na kvalitu vajec. Slepice ISA Brown byly ustájeny v obohacených klecích, na podestýlce a ve voliéře a krmeny byly dvěma úrovněmi vápníku (3% a 3,5%) v krmných směsích během celého snáškového cyklu. Průkazné interakce mezi systémem ustájení a obsahem vápníku byly zjištěny u hmotnosti vajec (P < 0,002), indexu bílku (P < 0,001) a podílu vaječné skořápky (P < 0,001). Těžší vejce byla snesena ve voliéře s 3% vápníku, zatímco nejlehčí v klecích s 3% vápníku. Nejvyšší index bílku měla vejce z obohacených klecí s 3% vápníku a podíl skořápky s 3,5% vápníku. Systém ustájení průkazně ovlivnil hmotnost vejce (P < 0,002), deformaci skořápky (P < 0,008) s vyššími hodnotami na podestýlce. Index bílku (P < 0,001), index žloutku (P < 0,001) a podíl skořápky (P < 0,001) byl vyšší u vajec z obohacených klecí. Obsah vápníku průkazně ovlivnil index žloutku (P < 0,023) a podíl skořápky (P < 0,022) s vyššími hodnotami v dietě s 3,5% vápníku.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GH - Nutrition of farm animals

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identification and solution of selected problems in hens nutrition and egg quality from contrast housing</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů