All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of Housing System and Calcium Content on Eggshell Quality and Microbial Contamination of Eggs in Laying Hens

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F17%3AN0000104" target="_blank" >RIV/00027014:_____/17:N0000104 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/17093.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/17093.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv systému ustájení a obsahu vápníku na kvalitu skořápky a mikrobiální kontaminaci vajec nosnic

  • Original language description

    Způsob chovu nosnic má značný vliv na kvalitu vajec, včetně jejich fyzikálně-chemických vlastností a mikrobiálního znečištění. Kvalita vaječné skořápky je jeden z důležitých parametrů kvality vajec a má významný vliv na skladování a manipulaci. Van den Brand et al. (2004) zjistili, že lepší kvalitu skořápky vykazovala vejce z klecí, naopak Englmaierová a Tůmová (2009) z podestýlky. De Reu et al. (2006a) zas sledovali vliv ustájení na mikrobiální kontaminaci skořápky a zaznamenali její průkazně vyšší znečištění v alternativním systému. Porušená a znečištěná skořápka pak představuje vysoké riziko mikrobiální penetrace do vaječného obsahu

  • Czech name

    Vliv systému ustájení a obsahu vápníku na kvalitu skořápky a mikrobiální kontaminaci vajec nosnic

  • Czech description

    Způsob chovu nosnic má značný vliv na kvalitu vajec, včetně jejich fyzikálně-chemických vlastností a mikrobiálního znečištění. Kvalita vaječné skořápky je jeden z důležitých parametrů kvality vajec a má významný vliv na skladování a manipulaci. Van den Brand et al. (2004) zjistili, že lepší kvalitu skořápky vykazovala vejce z klecí, naopak Englmaierová a Tůmová (2009) z podestýlky. De Reu et al. (2006a) zas sledovali vliv ustájení na mikrobiální kontaminaci skořápky a zaznamenali její průkazně vyšší znečištění v alternativním systému. Porušená a znečištěná skořápka pak představuje vysoké riziko mikrobiální penetrace do vaječného obsahu

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1310002" target="_blank" >QJ1310002: Identification and solution of selected problems in hens nutrition and egg quality from contrast housing</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů