The effect of innovative processes of corn harvest on qualitative parameters of whole-plant chopped material
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000047" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000047 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://vuzv.cz/_privat/19046.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/19046.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv inovovaných způsobů sklizně silážní kukuřice na kvalitativní parametry řezanky
Original language description
Cílem této studie bylo posoudit nově zaváděné technologie zpracování kukuřice na siláž s využitím mačkacích válců MCC MAX a shredlage na kvalitativní parametry řezanky. Posuzováno bylo jednak narušení zrna, podíly velikostí částic pomocí separátoru a také vliv zpracování na degradovatelnost v bachoru. Nejvyššího narušení zrn bylo dosaženo pomocí technologie shredlage, kde byl zjištěn zároveň nejvyšší podíl fyzikálně efektivní vlákniny. V porovnání s klasickými válci měla řezanka vyrobená pomocí inovovaných válců MCC MAX a shredlage vyšší stravitelnost sušiny, NDF i škrobu, a to jak u kukuřice sklízené při sušině asi 35 %, tak při sušině asi 40 %.
Czech name
Vliv inovovaných způsobů sklizně silážní kukuřice na kvalitativní parametry řezanky
Czech description
Cílem této studie bylo posoudit nově zaváděné technologie zpracování kukuřice na siláž s využitím mačkacích válců MCC MAX a shredlage na kvalitativní parametry řezanky. Posuzováno bylo jednak narušení zrna, podíly velikostí částic pomocí separátoru a také vliv zpracování na degradovatelnost v bachoru. Nejvyššího narušení zrn bylo dosaženo pomocí technologie shredlage, kde byl zjištěn zároveň nejvyšší podíl fyzikálně efektivní vlákniny. V porovnání s klasickými válci měla řezanka vyrobená pomocí inovovaných válců MCC MAX a shredlage vyšší stravitelnost sušiny, NDF i škrobu, a to jak u kukuřice sklízené při sušině asi 35 %, tak při sušině asi 40 %.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
R - Projekt Ramcoveho programu EK
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Krmivářství
ISSN
1212-9992
e-ISSN
—
Volume of the periodical
23
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
33-35
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—