All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of grazing and limited feeding on chicken meat quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F19%3AN0000226" target="_blank" >RIV/00027014:_____/19:N0000226 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2019/12/19223.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/wp-content/uploads/2019/12/19223.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv pastvy a limitovaného krmení na kvalitu masa kuřat

  • Original language description

    Metodika je zaměřena na zvýšení příjmu pastevního porostu kuřaty pomocí omezení dávky krmiva, tzv. limitované krmení. Pastevní porost je zdrojem travin a jetelovin, ale i hmyzu a jeho konzumace má pozitivní vliv na kvalitu masa a zdraví kuřat. Zatím je ale jen málo dostupných informací týkajících se porovnání ukazatelů užitkovosti a kvality masa kuřat vykrmovaných v halách na podestýlce a těch s možností pastvy navíc v kombinaci s různými úrovněmi limitovaného krmení. Metodika tedy přináší nové informace o příznivých účincích nižších dávek krmiva u volně chovaných kuřat na pastvě na zvýšení příjmu pastevní vegetace kuřaty a míře ovlivnění kvality masa takto vykrmovaných kuřat.

  • Czech name

    Vliv pastvy a limitovaného krmení na kvalitu masa kuřat

  • Czech description

    Metodika je zaměřena na zvýšení příjmu pastevního porostu kuřaty pomocí omezení dávky krmiva, tzv. limitované krmení. Pastevní porost je zdrojem travin a jetelovin, ale i hmyzu a jeho konzumace má pozitivní vliv na kvalitu masa a zdraví kuřat. Zatím je ale jen málo dostupných informací týkajících se porovnání ukazatelů užitkovosti a kvality masa kuřat vykrmovaných v halách na podestýlce a těch s možností pastvy navíc v kombinaci s různými úrovněmi limitovaného krmení. Metodika tedy přináší nové informace o příznivých účincích nižších dávek krmiva u volně chovaných kuřat na pastvě na zvýšení příjmu pastevní vegetace kuřaty a míře ovlivnění kvality masa takto vykrmovaných kuřat.

Classification

  • Type

    N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910387" target="_blank" >QK1910387: Quality and safety meat of chicken fed with insect meal, limited feed intake and pasture</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    978-80-7403-225-7

  • Regulation ID

    UKZUZ211693/2019

  • Technical parameters

    Českomoravská drůbežářská unie, z.s. zastoupená Ing. Gabrielou Dlouhou, Ph.D., předsedkyní představenstva; Počernická 272/96, Praha 10 Malešice, 108 00; tel.č. 777 027 826; IČ: 15888738; datum uzavření smlouvy: 18.10.2019

  • Economical parameters

    Na zavedení postupů uvedených v metodice je třeba použít mobilní boxy určené pro pastvu drůbeže nebo halu pro výkrm kuřat s možností pastevního výběhu. Ekonomický přínos pro uživatele metodiky je odhadován na základě zvýšení zisku z prodeje vykrmených kuřat, jejichž maso lze při pastevním výkrmu považovat za funkční potravinu. Tento přínos je ale těžko odhadnutelný. Při restrikci na úrovni 80 a 70 % došlo k nárůstu konverze o 6,2 a 4,9 % (průměr 5,6 %) oproti adlibitně krmeným kuřatům ustájeným na pastvě.

  • Certification body designation

    Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský

  • Date of certification

  • Method of use

    C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů