All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Improving the quality of chicken meat by fattening on

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027014%3A_____%2F22%3AN0000196" target="_blank" >RIV/00027014:_____/22:N0000196 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://vuzv.cz/_privat/22197.pdf" target="_blank" >https://vuzv.cz/_privat/22197.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zvýšení kvality masa kuřat výkrmem na pastvě

  • Original language description

    Studie posoudila vliv pastevního výkrmu na kvalitu masa kuřat s různou intenzitou růstu a zhodnotila možnost zvýšení příjmu pastevní vegetace kuřaty formou omezení krmné dávky. Pro výkrm ve venkovních výbězích s možností pastvy jsou vhodnější středně nebo pomalu rostoucí kuřata z důvodu vyšší fyzické aktivity a pomalejšího růstu a tím zajištění dostatečně dlouhé doby pobytu na pastevním porostu, což je zárukou vyššího příjmu pastevní vegetace. Kuřata s nižší intenzitou růstu se vyznačují pevnějším a vyzrálejším svalstvem s výraznými chuťovými vlastnostmi. Konzumace pastevní vegetace kuřaty příznivě ovlivňuje kvalitu masa zvýšením obsahu antioxidantů (vitaminů a karotenoidů) a n3 polynenasycených mastných kyselin s potenciálními přínosy pro lidské zdraví. Z důvodu zajištění vyššího příjmu pastevního porostu kuřaty je vhodné uskutečnit restrikci cereální krmné směsi. Toto opatření musí ale být provedeno šetrně (snížení adlibitní dávky o 20 %), aby nevedlo k markantnímu snížení užitkovosti.

  • Czech name

    Zvýšení kvality masa kuřat výkrmem na pastvě

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910387" target="_blank" >QK1910387: Quality and safety meat of chicken fed with insect meal, limited feed intake and pasture</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů