The assessment of the way of heat treatment of milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F00%3A00000008" target="_blank" >RIV/00027022:_____/00:00000008 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Průkaz způsobu tepelného ošetření mléka
Original language description
Je popisována a metoda pro stanovení obsahu laktulosy v mléce. Metoda je navrhována pro průkaz tepelného ošetření mléka a ověřována v souladu se změnami některých komponent mléka i s hlediska různých druhů tepelné úpravy mléka. Je popsán standardní operační postup pro stanovení laktulosy a diskutována použitelnost metody k danému účelu. Je konstatováno, že uvedená metoda pro stanovení laktulosy v mléce umožňuje dobré rozlišení mléka ošetřeného UHT od mléka sterilovaného a je schopna ukázat i na nedodržení technologického postupu při tepelném ošetření mléka.
Czech name
Průkaz způsobu tepelného ošetření mléka
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EP7144" target="_blank" >EP7144: Analytical methods for the detection of adulteration in the Food Quality Control System in Czech Republic and utilization of the GLC and HPLC in this problems</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2000
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2000
Issue of the periodical within the volume
60
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
1
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—