Thermal processes in treatment of milk
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F01%3A00000640" target="_blank" >RIV/62157124:16270/01:00000640 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Rozlišení termického ošetření konzumního mléka
Original language description
Obsah laktulosy byl signifikantně rozdílný u vzorků mlék české provenience. Velmi nízký obsah (35,50 #9,70 mg.l-1) na hranici detekčního limitu byl zjištěn u pasterizovaného mléka (při vysoké teplotě). Nízký obsah laktulosy byl také nalezen v sušeném mléku. Ve vzorcích UHT mléka obsah laktulosy nebyl závislý na obsahu lipidů nebo laktosy. Všechny vzorky měly koncentraci laktulosy pod limitem IDF (International Dairy Federation) pro UHT a sterilizované mléko. Sterilizované a neředěné vzorky mléka měly značně vysoký obsah laktulosy (2451,32 #156,78 mg.l-1).
Czech name
Rozlišení termického ošetření konzumního mléka
Czech description
—
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2001
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXVIII. seminář o jakosti potravin a potravinových surovin
ISBN
80-7157-571-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
113-118
Publisher name
nezjištěn
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Sep 13, 2001
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—