All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Strawberries as o source of folates

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A%230000003" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:#0000003 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/05:8P002491

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Jahody jako zdroj folátů

  • Original language description

    Byly hodnoceny čerstvé a zpracované jahody z hlediska obsahu folátů. 5-methyltetrahydrofolát (5-MTHF), jako hlavní složka folátů v jahodách, byl stanoven metodou HPLC po extrakci do fosfátového pufru pH 6,0, dekonjugaci konjugázou z vepřových ledvin a čištění pomocí SPE. Byly zjišťovány rozdíly v obsahu 5-MTHF v odrůdách čerstvých jahod. Dále byl studován vliv stupně zralosti na obsah 5-MTHF a jeho výsledný obsah po zpracování jahod na jahodové džemy a kompoty. Byl odhadnut podíl čerstvých jahod, resp.jahodového kompotu na RDA kyseliny listové.

  • Czech name

    Jahody jako zdroj folátů

  • Czech description

    Byly hodnoceny čerstvé a zpracované jahody z hlediska obsahu folátů. 5-methyltetrahydrofolát (5-MTHF), jako hlavní složka folátů v jahodách, byl stanoven metodou HPLC po extrakci do fosfátového pufru pH 6,0, dekonjugaci konjugázou z vepřových ledvin a čištění pomocí SPE. Byly zjišťovány rozdíly v obsahu 5-MTHF v odrůdách čerstvých jahod. Dále byl studován vliv stupně zralosti na obsah 5-MTHF a jeho výsledný obsah po zpracování jahod na jahodové džemy a kompoty. Byl odhadnut podíl čerstvých jahod, resp.jahodového kompotu na RDA kyseliny listové.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    80-86909- 01-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    80-82

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article