Strawberries as o source of folates
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F05%3A%230000003" target="_blank" >RIV/00027022:_____/05:#0000003 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/05:8P002491
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Jahody jako zdroj folátů
Original language description
Byly hodnoceny čerstvé a zpracované jahody z hlediska obsahu folátů. 5-methyltetrahydrofolát (5-MTHF), jako hlavní složka folátů v jahodách, byl stanoven metodou HPLC po extrakci do fosfátového pufru pH 6,0, dekonjugaci konjugázou z vepřových ledvin a čištění pomocí SPE. Byly zjišťovány rozdíly v obsahu 5-MTHF v odrůdách čerstvých jahod. Dále byl studován vliv stupně zralosti na obsah 5-MTHF a jeho výsledný obsah po zpracování jahod na jahodové džemy a kompoty. Byl odhadnut podíl čerstvých jahod, resp.jahodového kompotu na RDA kyseliny listové.
Czech name
Jahody jako zdroj folátů
Czech description
Byly hodnoceny čerstvé a zpracované jahody z hlediska obsahu folátů. 5-methyltetrahydrofolát (5-MTHF), jako hlavní složka folátů v jahodách, byl stanoven metodou HPLC po extrakci do fosfátového pufru pH 6,0, dekonjugaci konjugázou z vepřových ledvin a čištění pomocí SPE. Byly zjišťovány rozdíly v obsahu 5-MTHF v odrůdách čerstvých jahod. Dále byl studován vliv stupně zralosti na obsah 5-MTHF a jeho výsledný obsah po zpracování jahod na jahodové džemy a kompoty. Byl odhadnut podíl čerstvých jahod, resp.jahodového kompotu na RDA kyseliny listové.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
80-86909- 01-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
80-82
Publisher name
Výzkumný ústav potravinářský Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2005
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—