Application of folate determination method in vegetable
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000010" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000010 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace
Original language description
Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
Czech name
Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace
Czech description
Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
ISSN 1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
394-397
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—