All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Application of folate determination method in vegetable

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000010" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000010 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace

  • Original language description

    Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.

  • Czech name

    Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace

  • Czech description

    Jako optimální postup enzymové hydrolýzy pro zeleninovou matrici byla vybrána současná aplikace alfa-amylázy a konjugázy a inkubace při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5 methyltetrahydrofolátu (5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice mají obsah 5-MTHF nad 50 ug/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou méně bohatými zdroji tohoto faktoru (obsah 5-MTHF 15, 23, 16 ug/100g, resp.), ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů nejsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    ISSN 1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    394-397

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article