All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimalisation of the method for folate determination in vegetables

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P002412" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P002412 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.

  • Original language description

    Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu(5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.

  • Czech name

    Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.

  • Czech description

    Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu(5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník z XXXVII.Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 29.-31.5.2006

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    394-397

  • Publisher name

    VÚPP Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr, Lísek 52,Bystřice nad Pernštejnem

  • Event date

    Jan 1, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article