Optimalisation of the method for folate determination in vegetables
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A8P002412" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:8P002412 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.
Original language description
Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu(5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
Czech name
Optimalizace metody pro stanovení folátů v zelenině a její aplikace.
Czech description
Byla testována aplikace alfa-amylázy, proteázy a konjugázy na uvolnění folátů ze zeleninové matrice. Nejlepší hodnoty byly získány při současném přídavku alfa-amylázy a konjugázy a inkubaci při pH 4,9. Metodou byl stanoven obsah 5-methyltetrahydrofolátu(5-MTHF) ve vybraných druzích zeleniny. Špenát, čínské zelí, salát, květák a brokolice obsahují více než 50 ug 5-MTHF/100g. Brambory, mrkev a zelí jsou sice méně bohatými zdroji tohoto faktoru, ale vzhledem k roční spotřebě těchto druhů jsou podstatné pro hodnocení celkového příjmu folátů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník z XXXVII.Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin, Skalský Dvůr 29.-31.5.2006
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
394-397
Publisher name
VÚPP Praha
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr, Lísek 52,Bystřice nad Pernštejnem
Event date
Jan 1, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—