All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Analyzes experiences with the gluten-free food products and their labelling

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000011" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000011 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027022:_____/06:8P003736

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zkušenosti s analýzou bezlepkových potravin a jejich způsobem označování

  • Original language description

    Na základě požadavků od pacientských organizací a odborných lékařských a dietologických kruhů v České republice jsou pomocí soupravy Gliadin ELISA kit analyzovány vybrané potraviny, které mohou být zařazeny do bezlepkové diety. Analyzované potraviny jsouevidovány ve veřejně přístupné databázi bezlepkových potravin. V příspěvku je poukázáno na některé nejasnosti v označování potravin po přijetí vyhlášky MZ č. 113/2005 Sb. V rámci projektu probíhá také sledování skutečného denního příjmu lepku (gliadinu)u celiaků formou třicetidenní konzumentské studie s reprezentativními odběry a analýzami pokrmů.

  • Czech name

    Zkušenosti s analýzou bezlepkových potravin a jejich způsobem označování

  • Czech description

    Na základě požadavků od pacientských organizací a odborných lékařských a dietologických kruhů v České republice jsou pomocí soupravy Gliadin ELISA kit analyzovány vybrané potraviny, které mohou být zařazeny do bezlepkové diety. Analyzované potraviny jsouevidovány ve veřejně přístupné databázi bezlepkových potravin. V příspěvku je poukázáno na některé nejasnosti v označování potravin po přijetí vyhlášky MZ č. 113/2005 Sb. V rámci projektu probíhá také sledování skutečného denního příjmu lepku (gliadinu)u celiaků formou třicetidenní konzumentské studie s reprezentativními odběry a analýzami pokrmů.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    ISSN 1802-1433

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    12-15

  • Publisher name

    VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 29, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article