Analyzes experiences with the gluten-free food products and their labelling
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3A%230000011" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:#0000011 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027022:_____/06:8P003736
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zkušenosti s analýzou bezlepkových potravin a jejich způsobem označování
Original language description
Na základě požadavků od pacientských organizací a odborných lékařských a dietologických kruhů v České republice jsou pomocí soupravy Gliadin ELISA kit analyzovány vybrané potraviny, které mohou být zařazeny do bezlepkové diety. Analyzované potraviny jsouevidovány ve veřejně přístupné databázi bezlepkových potravin. V příspěvku je poukázáno na některé nejasnosti v označování potravin po přijetí vyhlášky MZ č. 113/2005 Sb. V rámci projektu probíhá také sledování skutečného denního příjmu lepku (gliadinu)u celiaků formou třicetidenní konzumentské studie s reprezentativními odběry a analýzami pokrmů.
Czech name
Zkušenosti s analýzou bezlepkových potravin a jejich způsobem označování
Czech description
Na základě požadavků od pacientských organizací a odborných lékařských a dietologických kruhů v České republice jsou pomocí soupravy Gliadin ELISA kit analyzovány vybrané potraviny, které mohou být zařazeny do bezlepkové diety. Analyzované potraviny jsouevidovány ve veřejně přístupné databázi bezlepkových potravin. V příspěvku je poukázáno na některé nejasnosti v označování potravin po přijetí vyhlášky MZ č. 113/2005 Sb. V rámci projektu probíhá také sledování skutečného denního příjmu lepku (gliadinu)u celiaků formou třicetidenní konzumentské studie s reprezentativními odběry a analýzami pokrmů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53002" target="_blank" >1B53002: Safety evalution of foods for gluten-free diet</a><br>
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
ISSN 1802-1433
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
12-15
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 29, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—