All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Database of markers and isotope ratio for authenticity assesment of fruit spirits

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F06%3AE0004394" target="_blank" >RIV/00027022:_____/06:E0004394 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/25154648:_____/06:E0004394 RIV/69525137:_____/06:E0004394 RIV/49971361:_____/06:E0004394

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů

  • Original language description

    Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány .

  • Czech name

    Databáze markerů a poměrů izotopů pro stanovení autentičnosti ovocných destilátů

  • Czech description

    Databáze obsahuje soubor markerů -methanol, acetaldehyd, ethylacetát,vyšší alkoholy,estery mastných kyselin, aromatické látky v různých druzích ovocných destilátů ( hruškovice, jablkovice,višňovice,třešňovice, meruňkovice, slivovice ). Celkem bylo analyzováno 153 vzorků ovocných destilátů metodami plynové chromatografie GC/FID a GC/MSD. Tyto metody slouží zejména k rozlišení jednotlivých druhů ovocných destilátů . Pro zjištování pravosti ovocných destilátů byly použity metody stanovení stabilních izotopů ( nukleární magnetická rezonance NMR a izotopová hmotnostní spektrometrie IRMS ). Tyto izotopové metody se využívají na prokazování falšování ovocných destilátů přídavkem jiného druhu ethanolu či cukru , jenž nepochází z ovoce . Všechny získané výsledky markerů a izotopů byly statisticky zpracovány .

Classification

  • Type

    X - Unclassified

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF3288" target="_blank" >QF3288: The formation of markers database for determination of the genuineness and authenticity of fruit spirits.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů