All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Relation between the fermentable sugar content and ethanol production in selected plum cultivars.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F07%3A8P001430" target="_blank" >RIV/00027022:_____/07:8P001430 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní.

  • Original language description

    Cílem práce bylo sledování vztahu mezi obsahem zkvasitelných sacharidů a obsahem ethanolu v prokvašené zápaře, realizované u 15 odrůd slivoní ze sklizní 2005 ? 2006. Zároveň byla určena výtěžnost produkce ethanolu. Při stanovení uvedených analytů byla použita metoda HPLC a standardisovaná kvasná zkouška. Průměrný obsah zkvasitelných cukrů v jednotlivých odrůdách za sledované období byl dosti rozdílný a pohyboval se v širokém rozmezí 7,1 ? 12,5 %. Průměrné obsahy ethanolu po fermentaci v rozsahu 3,6 ?6,4% byly přímo úměrné zkvasitelným cukrům. Naproti tomu průměrné výtěžnosti ethanolu z jednotlivých odrůd byly vyrovnané a v úzkém rozmezí 47,7 ? 49,6 %. Z toho lze usuzovat na velmi podobný průběh jejich fermentace. Odrůdy slivoní byly zhodnoceny a rozděleny dle průměrného obsahu zkvasitelných cukrů. Byl též navržen orientační výpočet obsahu zkvasitelných cukrů ve slivoních, založený na známém obsahu ethanolu v prokvašené zápaře.

  • Czech name

    Vztah mezi obsahem zkvasitelných cukrů a produkcí ethanolu u vybraných druhů slivoní.

  • Czech description

    Cílem práce bylo sledování vztahu mezi obsahem zkvasitelných sacharidů a obsahem ethanolu v prokvašené zápaře, realizované u 15 odrůd slivoní ze sklizní 2005 ? 2006. Zároveň byla určena výtěžnost produkce ethanolu. Při stanovení uvedených analytů byla použita metoda HPLC a standardisovaná kvasná zkouška. Průměrný obsah zkvasitelných cukrů v jednotlivých odrůdách za sledované období byl dosti rozdílný a pohyboval se v širokém rozmezí 7,1 ? 12,5 %. Průměrné obsahy ethanolu po fermentaci v rozsahu 3,6 ?6,4% byly přímo úměrné zkvasitelným cukrům. Naproti tomu průměrné výtěžnosti ethanolu z jednotlivých odrůd byly vyrovnané a v úzkém rozmezí 47,7 ? 49,6 %. Z toho lze usuzovat na velmi podobný průběh jejich fermentace. Odrůdy slivoní byly zhodnoceny a rozděleny dle průměrného obsahu zkvasitelných cukrů. Byl též navržen orientační výpočet obsahu zkvasitelných cukrů ve slivoních, založený na známém obsahu ethanolu v prokvašené zápaře.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QF4111" target="_blank" >QF4111: Research on growth characteristics and processing potential of new plum cultivars</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Inovace pěstování ovocných plodin

  • ISBN

    978-80-87030-03-5

  • Number of pages of the result

    6

  • Pages from-to

    185-190

  • Number of pages of the book

  • Publisher name

    VŠÚO Holovousy s.r.o.

  • Place of publication

    Holovousy

  • UT code for WoS chapter