The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000040 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/16193296:_____/09:JMDIET09
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
Original language description
Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.
Czech name
Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů
Czech description
Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
64
Issue of the periodical within the volume
2
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—