All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The use of vegetable mixtures as an milk substitution in the patients diet.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F09%3A00000040" target="_blank" >RIV/00027022:_____/09:00000040 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/16193296:_____/09:JMDIET09

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů

  • Original language description

    Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.

  • Czech name

    Využití rostlinných směsí jako alternativy mléka v dietách pacientů

  • Czech description

    Komerčně dostupné rostlinné směsi, které se používají k přípravě nápojů, byly testovány z hlediska jejich vhodnosti k náhradě mléka v dietách pacientů s laktózovou intolerancí, alergií na bílkoviny kravského mléka, celiakií a fenylketonurií. Směsi byly použity při přípravě nefermentovaných pudinků a potravin fermentovaných bakteriemi mléčného kvašení. Hodnoceny byly jejich senzorické vlastnosti. Výchozí rostlinné směsi neobsahovaly látky mléčného původu, avšak zákysové kultury ano+ tak musely být upraveny tak, alby byly vhodné i pro alergiky na mléčné bílkoviny. Stanoveny byly také koncentrace gliadinu a fenylalalninu.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06047" target="_blank" >2B06047: Utilization of vegetable raw materials as an alternative of cow's milk at manufacturing of functional food-stuffs.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    64

  • Issue of the periodical within the volume

    2

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database