All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Proven technology for the extraction of lignans from spruce knot

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F15%3A%230000050" target="_blank" >RIV/00027022:_____/15:#0000050 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/16:43910585

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ověřená technologie na extrakci lignanů ze smrkových suků

  • Original language description

    Extrakci lignanů pro potravinářské použití provedeme z jemně namletých suků smrku ztepilého. Suky nejprve podrobíme senzorické kontrole a pak nadrtíme pomocí střižného mlýna. Časově a ekonomicky je nejvhodnější extrakce vodou v poměru ke štěpce 9:1. V případě, že chceme dosáhnout velkou extrakční výtěžnost, je výhodné provést vícenásobnou extrakci v daném poměru.

  • Czech name

    Ověřená technologie na extrakci lignanů ze smrkových suků

  • Czech description

    Extrakci lignanů pro potravinářské použití provedeme z jemně namletých suků smrku ztepilého. Suky nejprve podrobíme senzorické kontrole a pak nadrtíme pomocí střižného mlýna. Časově a ekonomicky je nejvhodnější extrakce vodou v poměru ke štěpce 9:1. V případě, že chceme dosáhnout velkou extrakční výtěžnost, je výhodné provést vícenásobnou extrakci v daném poměru.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210258" target="_blank" >QJ1210258: Extraction of lignans from wood and their use in food supplements with significant biological effects.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    Ověř technol na extrakci lignanů

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    fy Aroco spol s r.o. plánuje uzavřít výlučnou licenční smlouvu na know-how "Způsob extrakce lignanů ze suků jehličnanů a využití extraktu pro potravinářské účely"

  • Economical parameters

    extrakt lignanů bude použit k obohacování potravin o zdraví prospěšné lignany

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    00027022

  • Owner name

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page