All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Current Methods Used for Disclosure of Meat and Meat Products Adulteration

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000007" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000007 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3062" target="_blank" >http://www.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/3062</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    AKTUÁLNÍ METODY POUŽÍVANÉ PRO ODHALENÍ FALŠOVÁNÍ MASA A MASNÝCH VÝROBKŮ

  • Original language description

    Maso a masné výrobky patří do skupiny nejdražších potravin, a proto jsou nejčastěji předmětem padělání. Jedním z nejběžnějších způsobů, jak oklamat zákazníky, je nahradit maso vysoké kvality méně kvalitním. Dalším problémem je uvádění zavádějících informací o obsahu masa na etiketě výrobku. V současné době existuje možnost využití mnoha metod pro rozpoznávání masa. V našem příspěvku je uveden přehled současných metod analýzy masa včetně příkladů jejich použití. Jsou rozděleny podle detekovaného analytu, jako jsou proteiny, metabolity a DNA. V současné době je ověřování původu masa jednoduchým úkolem. Na druhé straně kvantifikace různého původu masa nebo masných výrobků ve směsi stále představuje složitý a obtížný problém.

  • Czech name

    AKTUÁLNÍ METODY POUŽÍVANÉ PRO ODHALENÍ FALŠOVÁNÍ MASA A MASNÝCH VÝROBKŮ

  • Czech description

    Maso a masné výrobky patří do skupiny nejdražších potravin, a proto jsou nejčastěji předmětem padělání. Jedním z nejběžnějších způsobů, jak oklamat zákazníky, je nahradit maso vysoké kvality méně kvalitním. Dalším problémem je uvádění zavádějících informací o obsahu masa na etiketě výrobku. V současné době existuje možnost využití mnoha metod pro rozpoznávání masa. V našem příspěvku je uveden přehled současných metod analýzy masa včetně příkladů jejich použití. Jsou rozděleny podle detekovaného analytu, jako jsou proteiny, metabolity a DNA. V současné době je ověřování původu masa jednoduchým úkolem. Na druhé straně kvantifikace různého původu masa nebo masných výrobků ve směsi stále představuje složitý a obtížný problém.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1530272" target="_blank" >QJ1530272: Complex strategies for effective detection of food fraud in the chain production-consumer</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    1213-7103

  • e-ISSN

    1803-2389

  • Volume of the periodical

    112

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    207-214

  • UT code for WoS article

    000430047200002

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85045519367