All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Semi-finished products and dishes from germinated legumes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A1007" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:1007 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Polotovary a pokrmy z klíčených luštěnin

  • Original language description

    Nízká spotřeba luštěnin v České republice je způsobena tím, že luštěniny obecně obsahují kromě kvalitních druhů bílkovin i vyšší sacharidy, tzv. oligosacharidy. Ty jsou v lidském trávicím traktu nestravitelné a v tlustém střevě nastává jejich odbourávání mikroflórou za vzniku plynu, který způsobuje nadýmání. Odbourání oligosacharidů však lze docílit naklíčením luštěnin. Takový výchozí materiál umožňuje připravit pokrmy, které nadýmání nezpůsobí a které lze využít jako surovinu pro řadu různých druhů pokrmů nebo jejich polotovarů.

  • Czech name

    Polotovary a pokrmy z klíčených luštěnin

  • Czech description

    Nízká spotřeba luštěnin v České republice je způsobena tím, že luštěniny obecně obsahují kromě kvalitních druhů bílkovin i vyšší sacharidy, tzv. oligosacharidy. Ty jsou v lidském trávicím traktu nestravitelné a v tlustém střevě nastává jejich odbourávání mikroflórou za vzniku plynu, který způsobuje nadýmání. Odbourání oligosacharidů však lze docílit naklíčením luštěnin. Takový výchozí materiál umožňuje připravit pokrmy, které nadýmání nezpůsobí a které lze využít jako surovinu pro řadu různých druhů pokrmů nebo jejich polotovarů.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: New processes of production of functional cereal and dairy foods and functional beverages with content of bioactive ingredients from selected vegetable and animal agricultural commodities and with probiotics and procedures for their quality estimation.</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů