Fermented vegetables
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1105" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1105 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://youtu.be/MPCBldEb0cY" target="_blank" >https://youtu.be/MPCBldEb0cY</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fermentovaná zelenina
Original language description
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Kvašení (správněji kysání) neboli fermentace zeleniny je v našich krajích tradiční a oblíbená metoda konzervace zelí a okurek. Dokáže uchovat cenné látky i zlepšit jejich dostupnost pro tělo. Výsledný produkt je nejen chutný, ale odpovídá požadavkům moderní zdravé stravy. Bohužel i zde existuje celá řada mýtů, které ovšem nesnižují pozitivní účinek fermentované stravy na lidské zdraví. Fermentovat lze nejen tradiční suroviny, ale i rajčata či červenou řepu. Příprava kysané zeleniny není náročná a její pravidla nemusí nutně vycházet z receptur našich babiček.
Czech name
Fermentovaná zelenina
Czech description
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Kvašení (správněji kysání) neboli fermentace zeleniny je v našich krajích tradiční a oblíbená metoda konzervace zelí a okurek. Dokáže uchovat cenné látky i zlepšit jejich dostupnost pro tělo. Výsledný produkt je nejen chutný, ale odpovídá požadavkům moderní zdravé stravy. Bohužel i zde existuje celá řada mýtů, které ovšem nesnižují pozitivní účinek fermentované stravy na lidské zdraví. Fermentovat lze nejen tradiční suroviny, ale i rajčata či červenou řepu. Příprava kysané zeleniny není náročná a její pravidla nemusí nutně vycházet z receptur našich babiček.
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
—
Publisher/client name
—
Version
—
Carrier ID
—