All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Foxtail millet (Setaria italica) flour and its application into bakery products.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000015" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/00027006:_____/23:10176440

  • Result on the web

    <a href="https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2023.pdf" target="_blank" >https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2023.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mouka z béru italského (Setaria italica) a její využití do pečiva

  • Original language description

    Byla testována nutriční hodnota a aplikace celozrnné mouky ze 2 kultivarů béru italského (Setaria italica) získané vysokorychlostním mletím do standardního i bezlepkového pečiva. Celozrnná mouka z bérů Rucereus a Ruberit obsahovala 11 % a 10,3 % bílkovin, 4,1 % a 4,6 % tuku, 2,7 % a 2,2 % minerálních látek a 14,8 % a 17,5 % vlákniny potravy. Ve spektru aminokyselin bylo obsaženo nejvíce kyseliny glutamové, leucinu a alaninu a nejméně lysinu a sirných aminokyselin. Přídavek 7-15 % béru k pšeničné mouce zvyšoval významně amylografické maximum a teplotu želatinace škrobu. Optimální přídavek bérové mouky do chleba a pšeničného pečiva byl 12 %, vztaženo na mouku. Do bezlepkového pečiva, moučníků a slaného pečiva bylo přidáváno 5- 15 % bérové mouky. Vyšší přídavky celozrnné mouky z béru snižovaly objem pečiva a zanechávaly nahořklou pachuť.

  • Czech name

    Mouka z béru italského (Setaria italica) a její využití do pečiva

  • Czech description

Classification

  • Type

    J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    70

  • Issue of the periodical within the volume

    12 (vědecká příloha)

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    423-430

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database