Foxtail millet (Setaria italica) flour and its application into bakery products.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000015" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000015 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/00027006:_____/23:10176440
Result on the web
<a href="https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2023.pdf" target="_blank" >https://www.vupt.cz/storage/app/media/Avanti/sbornik2023.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Mouka z béru italského (Setaria italica) a její využití do pečiva
Original language description
Byla testována nutriční hodnota a aplikace celozrnné mouky ze 2 kultivarů béru italského (Setaria italica) získané vysokorychlostním mletím do standardního i bezlepkového pečiva. Celozrnná mouka z bérů Rucereus a Ruberit obsahovala 11 % a 10,3 % bílkovin, 4,1 % a 4,6 % tuku, 2,7 % a 2,2 % minerálních látek a 14,8 % a 17,5 % vlákniny potravy. Ve spektru aminokyselin bylo obsaženo nejvíce kyseliny glutamové, leucinu a alaninu a nejméně lysinu a sirných aminokyselin. Přídavek 7-15 % béru k pšeničné mouce zvyšoval významně amylografické maximum a teplotu želatinace škrobu. Optimální přídavek bérové mouky do chleba a pšeničného pečiva byl 12 %, vztaženo na mouku. Do bezlepkového pečiva, moučníků a slaného pečiva bylo přidáváno 5- 15 % bérové mouky. Vyšší přídavky celozrnné mouky z béru snižovaly objem pečiva a zanechávaly nahořklou pachuť.
Czech name
Mouka z béru italského (Setaria italica) a její využití do pečiva
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Úroda
ISSN
0139-6013
e-ISSN
—
Volume of the periodical
70
Issue of the periodical within the volume
12 (vědecká příloha)
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
8
Pages from-to
423-430
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—