Gluten content in meat spreads
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000020" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000020 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2023/" target="_blank" >https://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-5-2023/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Obsah lepku v masových pomazánkách
Original language description
Byly analyzovány vzorky paštik a dalších pomazánek z masa na obsah lepku. Z celkového počtu 25 vzorků byl ve 4 vzorcích nalezen obsah lepku vyšší, než je legislativní limit pro zařazení potraviny do bezlepkové diety. Přídavek suroviny obsahující lepek byl ovšem vyznačen na obalu těchto výrobků, takže výrobci neporušili platná legislativní pravidla. Dále byl porovnán obsah bílkovin, sacharidů a tuků v jednotlivých výrobcích, tyto hodnoty závisí na surovinovém složení výrobků. Byly také diskutovány reformulace pomazánek z masa a možnost kontaminace pomazánek lepkem.
Czech name
Obsah lepku v masových pomazánkách
Czech description
—
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
78
Issue of the periodical within the volume
5
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
6-9
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—