All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Practical exercises in sensory analysis and a series of lectures

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000080" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000080 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Praktická cvičení ze senzorické analýzy a série přednášek

  • Original language description

    Pro 23 studentů VOŠZ Plzeň byla dne 30. 4. 2024 ve Výzkumném ústavu potravinářském s podporou projektu výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ , grant MŠMT: LM2023064 připravena exkurze. V rámci této exkurze byla pro studenty připravena prezentace výše uvedeného projetku a praktika ze senzorické analýzy, kde byli studenti seznámeni se základními pojmy a teoretickými základy senzorické analýzy, s využitím senzorického hodnocení v potravinářské praxi apod. Nedílnou součástí bylo i osvojení si teoretických znalostí praktickým procvičením, při kterém studenti hodnotili konkrétní potraviny pomocí různých zkoušek, zjišťovali rozdíly v kvalitě potravin a ověřovali funkce svých smyslů (zrak, chuť a čich). Další část exkurze byla zaměřena na prezentaci vysokého tlaku (paskalizace), fermentace, možností zpracování a 3D tisku s důrazem na jejich využití v potravinářství a v lékařství.

  • Czech name

    Praktická cvičení ze senzorické analýzy a série přednášek

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

Others

  • Publication year

    2024

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů