Practical exercises in sensory analysis and a series of lectures
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000080" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000080 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Praktická cvičení ze senzorické analýzy a série přednášek
Original language description
Pro 23 studentů VOŠZ Plzeň byla dne 30. 4. 2024 ve Výzkumném ústavu potravinářském s podporou projektu výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ , grant MŠMT: LM2023064 připravena exkurze. V rámci této exkurze byla pro studenty připravena prezentace výše uvedeného projetku a praktika ze senzorické analýzy, kde byli studenti seznámeni se základními pojmy a teoretickými základy senzorické analýzy, s využitím senzorického hodnocení v potravinářské praxi apod. Nedílnou součástí bylo i osvojení si teoretických znalostí praktickým procvičením, při kterém studenti hodnotili konkrétní potraviny pomocí různých zkoušek, zjišťovali rozdíly v kvalitě potravin a ověřovali funkce svých smyslů (zrak, chuť a čich). Další část exkurze byla zaměřena na prezentaci vysokého tlaku (paskalizace), fermentace, možností zpracování a 3D tisku s důrazem na jejich využití v potravinářství a v lékařství.
Czech name
Praktická cvičení ze senzorické analýzy a série přednášek
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
—
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů