Excursion of students of OA a HŠ Havlíčkův Brod, including lectures and practical exercises on sensory analysis
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000082" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000082 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy
Original language description
V rámci propagace velké výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ byla uspořádána exkurze ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha (VÚPP) pro studenty/ky OA a HŠ Havlíčkův Brod. Náplní exkurze nebyla pouze prohlídka VÚPP, ale pro studenty/ky byla připravena prezentace projektu výzkumné infrastruktury, přednáška na téma nadměrné využívání soli a cukru v moderní společnosti a ošetření potravin vysokým tlakem. Praktické cvičení bylo zaměřeno nejprve na všeobecné seznámení studentů se základy senzorické analýzy a poté následovalo samotné hodnocení vybraných potravin různými metodami. Studenti/ky měli možnost si otestovat své vlastní smysly, kromě chuti to byl zrak a čich.
Czech name
Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
—
Others
Publication year
2024
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů