Histochemical and immunochemical detection of soybean proteins in model samples and poultry meat products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000024" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000024 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16270/06:00000790
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Histochemické a imunochemické vyšetření vzorků - detekce sójové bílkoviny v drůbežích masných výrobcích
Original language description
Cílem studie bylo použití histochemických a imunochemických metod pro stanovení sójové bílkoviny v modelových vzorcích s různou koncentrací (0.5 až 10 %) sledovaného přídavku a ověření výsledků na komerčních vzorcích výrobků z drůbežího masa zakoupenýchv tržní síti České republiky. Použité vyšetřovací metody byly porovnány z hlediska jejich specifity, meze detekce a z hlediska ekonomického. Všechny použité metody umožnily určit 0.5 % přidaného sójového izolátu. Celkem bylo vyšetřeno 11 drůbežích masných výrobků. Ve všech vzorcích byla sójová bílkovina detekována a zároveň i deklarována.
Czech name
Histochemické a imunochemické vyšetření vzorků - detekce sójové bílkoviny v drůbežích masných výrobcích
Czech description
Cílem studie bylo použití histochemických a imunochemických metod pro stanovení sójové bílkoviny v modelových vzorcích s různou koncentrací (0.5 až 10 %) sledovaného přídavku a ověření výsledků na komerčních vzorcích výrobků z drůbežího masa zakoupenýchv tržní síti České republiky. Použité vyšetřovací metody byly porovnány z hlediska jejich specifity, meze detekce a z hlediska ekonomického. Všechny použité metody umožnily určit 0.5 % přidaného sójového izolátu. Celkem bylo vyšetřeno 11 drůbežích masných výrobků. Ve všech vzorcích byla sójová bílkovina detekována a zároveň i deklarována.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Qualitative and quantitative diagnostics of particles of plant and animal origin in foodstuffs using histochemical or immunohistochemical methods.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Hygiena Alimentoum XXVII
ISBN
80-7148-055-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
271-274
Publisher name
Univerzita veterinárneho lekárstva
Place of publication
Košice
Event location
Štrbské Pleso, Slovensko
Event date
May 18, 2006
Type of event by nationality
EUR - Evropská akce
UT code for WoS article
—