All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The application of PCR method for species identification of seafish in food products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000427" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000427 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití PCR metody pro druhovou identifikaci mořských ryb v potravinách

  • Original language description

    Práce popisuje využití PCR metody pro druhovou identifikaci dovážených výrobků z treskovitých ryb. Metoda je založena na amplifikaci částečné sekvence genu pro pantophysin I (Pan I) a umožňuje identifikaci šesti druhů treskovitých ryb (treska aljašská, treska modrá, treska obecná, treska bezvousá, treska tmavá a štikozubec) podle velikosti PCR produktu vizualizovaného elektroforézou v agarózovém gelu. Celkem bylo vyšetřeno 97 výrobků rybího původu. Nesprávné označení bylo zjištěno u 53 % výrobků. U 6 %se druh nepodařilo určit, mohlo se jednat o jiný druh čeledi treskovité nebo jiné čeledi.

  • Czech name

    Využití PCR metody pro druhovou identifikaci mořských ryb v potravinách

  • Czech description

    Práce popisuje využití PCR metody pro druhovou identifikaci dovážených výrobků z treskovitých ryb. Metoda je založena na amplifikaci částečné sekvence genu pro pantophysin I (Pan I) a umožňuje identifikaci šesti druhů treskovitých ryb (treska aljašská, treska modrá, treska obecná, treska bezvousá, treska tmavá a štikozubec) podle velikosti PCR produktu vizualizovaného elektroforézou v agarózovém gelu. Celkem bylo vyšetřeno 97 výrobků rybího původu. Nesprávné označení bylo zjištěno u 53 % výrobků. U 6 %se druh nepodařilo určit, mohlo se jednat o jiný druh čeledi treskovité nebo jiné čeledi.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QG60090" target="_blank" >QG60090: Alternative methods for monitoring of the food authenticity</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Veterinářství

  • ISSN

    0506-8231

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    58

  • Issue of the periodical within the volume

    10

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database