The development of PCR method for detection of almond allergen in food products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000512" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000512 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití PCR metody pro detekci alergenu mandlí v potravinách
Original language description
Cílem studie bylo vyvinout PCR metodu pro detekci alergenu mandlí v potravinách. Metoda je založena na amplifikaci částečné sekvence genu TLP1 (transport-like protein). Velikost PCR produktu je 243 bp. Specifita navržených primerů byla testována na širokém spektru ingrediencí, křížová reakce byla vyloučena. Detekční limit metody byl stanoven 0,1 %. PCR metoda byla testována vyšetřením 68 výrobků, osm s deklarovaných obsahem mandlí na obalu a 60 bez uvedené deklarace mandlí na obalu výrobku. Gen pro TLP1mandlí byl potvrzen v osmi deklarovaných výrobcích, ve výrobcích bez uvedené deklarace mandlí nebyly mandle detekovány.
Czech name
Využití PCR metody pro detekci alergenu mandlí v potravinách
Czech description
Cílem studie bylo vyvinout PCR metodu pro detekci alergenu mandlí v potravinách. Metoda je založena na amplifikaci částečné sekvence genu TLP1 (transport-like protein). Velikost PCR produktu je 243 bp. Specifita navržených primerů byla testována na širokém spektru ingrediencí, křížová reakce byla vyloučena. Detekční limit metody byl stanoven 0,1 %. PCR metoda byla testována vyšetřením 68 výrobků, osm s deklarovaných obsahem mandlí na obalu a 60 bez uvedené deklarace mandlí na obalu výrobku. Gen pro TLP1mandlí byl potvrzen v osmi deklarovaných výrobcích, ve výrobcích bez uvedené deklarace mandlí nebyly mandle detekovány.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QG60090" target="_blank" >QG60090: Alternative methods for monitoring of the food authenticity</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
ISBN
978-80-7305-049-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
3
Pages from-to
—
Publisher name
VFU Brno
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Nov 12, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—