All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

A comparision and optimization of methods for the isolation of virus particles from meat, ham and liver sausages

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000231" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000231 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://www.rank.cz/files/sbornik-RANK-2019.pdf" target="_blank" >http://www.rank.cz/files/sbornik-RANK-2019.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Porovnání a optimalizace metod pro izolaci virových částic z masa a masných výrobků

  • Original language description

    15. ročník konference RANK 2019, 6. a 7. února 2019 v prostorách hotelu Zlatá Štika v Pardubicích – poster. Četnost alimentárních virových onemocnění má v poslední době vzrůstající charakter. Pro zamezení jejich propuknutí je důležitá včasná a spolehlivá detekce příslušných virových patogenů. Standardizované metody průkazu norovirů a viru hepatitidy A byly vyvinuty pouze pro drobné ovoce, zeleninu a pitnou vodu. Dosud není standardizována a validována metoda pro detekci virových agens v mase a masných výrobcích. Cílem práce bylo proto optimalizovat proces získávání a izolace RNA pro matrice masa a masných výrobků. Vzorky masa a masných výrobků byly uměle kontaminovány pseudovirionovými částicemi s unikátním obsahem genetické informace. Následně byly vzorky oplachovány různými roztoky a jejích kombinacemi pro získání maximálního množství virových částic z povrchu konkrétní matrice. Po izolaci RNA a jejím přepisu do cDNA byla koncentrace unikátní sekvence stanovená pomocí polymerázové řetězové reakce v reálném čase (RT qPCR). Byly stanoveny účinnosti použitých variant. Na základě přepočtů účinností jednotlivých variant byli vybrané nejvhodnější oplachovací roztoky vhodné pro izolaci virových částic z matric masa a masných výrobků.

  • Czech name

    Porovnání a optimalizace metod pro izolaci virových částic z masa a masných výrobků

  • Czech description

    15. ročník konference RANK 2019, 6. a 7. února 2019 v prostorách hotelu Zlatá Štika v Pardubicích – poster. Četnost alimentárních virových onemocnění má v poslední době vzrůstající charakter. Pro zamezení jejich propuknutí je důležitá včasná a spolehlivá detekce příslušných virových patogenů. Standardizované metody průkazu norovirů a viru hepatitidy A byly vyvinuty pouze pro drobné ovoce, zeleninu a pitnou vodu. Dosud není standardizována a validována metoda pro detekci virových agens v mase a masných výrobcích. Cílem práce bylo proto optimalizovat proces získávání a izolace RNA pro matrice masa a masných výrobků. Vzorky masa a masných výrobků byly uměle kontaminovány pseudovirionovými částicemi s unikátním obsahem genetické informace. Následně byly vzorky oplachovány různými roztoky a jejích kombinacemi pro získání maximálního množství virových částic z povrchu konkrétní matrice. Po izolaci RNA a jejím přepisu do cDNA byla koncentrace unikátní sekvence stanovená pomocí polymerázové řetězové reakce v reálném čase (RT qPCR). Byly stanoveny účinnosti použitých variant. Na základě přepočtů účinností jednotlivých variant byli vybrané nejvhodnější oplachovací roztoky vhodné pro izolaci virových částic z matric masa a masných výrobků.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    10608 - Biochemistry and molecular biology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TG03010038" target="_blank" >TG03010038: Development of the "Proof-of-concept" support system at VRI</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů