All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Risk microorganisms in food

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F23%3AN0000198" target="_blank" >RIV/00027162:_____/23:N0000198 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Rizikové mikroorganismy v potravinách

  • Original language description

    Článek přináší nejdůležitější poznatky představené na semináři „Nové poznatky o zdravotně a technologicky rizikových mikroorganismech v potravinách“, který byl organizován v rámci řešení projektu MZe NAZV QK1910121 a institucionální podpory MZe-RO0523. Předneseny byly informace o rezistenci bakterií rodu Klebsiella spp. a druhu Escherichia coli izolovaných z prostředí mlékáren vůči různým hodnotám pH, obsahu NaCl, záhřevům na subpasterační teploty a sanitačním roztokům. Představeno bylo mikrobiální složení zrajících sýrů pomocí molekulárně-biologických metod a možnost ovlivnění barvy sýrů jejich inokulací pigment produkujícími bakteriemi. Diskutována byla mikrobiologická kvalita mléka a úroveň zoohygieny získávání mléka na úrovni dojíren. Řešena byla i problematika antimikrobiální rezistence, konkrétně ke kolistinu, u bakterií izolovaných z čerstvého masa drůbeže a prasat i výskyt meticilin rezistentních Staphylococcus aureus ve fermentovaných salámech. Pozornost byla věnována i metodám detekce vybraných patogenů přítomných v potravinách, včetně vývoje nových možných molekulárních metod.

  • Czech name

    Rizikové mikroorganismy v potravinách

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40301 - Veterinary science

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Persistence of selected foodborne-diseases agents, hygienic indicators and the possibilities of their elimination from the environment of food processing plants</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů