All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification of food industrial isolates of the Acinetobacter genus using the PCR method with originally designed genus-specific primers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F16%3AN0000013" target="_blank" >RIV/26722861:_____/16:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22330/16:43902407

  • Result on the web

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2016/158-159/veda_159-30-35.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2016/158-159/veda_159-30-35.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Identifikace potravinářských izolátů rodu Acinetobacter pomocí metody PCR s originálně navrženými rodově-specifickými primery

  • Original language description

    Buňky rodu Acinetobacter tvoří gramnegativní, nesporulující, nepohyblivé, enkapsulované kokobacilové tyčinky se striktně aerobním metabolismem. Nejčastěji se vyskytují ve vodě nebo v půdě, ovšem nalézány jsou také v potravinářských surovinách a výrobcích, včetně lidských zdrojů. V mlékárenském průmyslu mají statut technologicky rizikových bakterií způsobujících různé senzorické vady a texturní defekty výrobků typu mléko UHT, brynza, sýry bílé zrající v solném nálevu a jiné. U imunokompromitovaných jedinců představují závažné zdravotní riziko často spojované s nozokomiálními infekcemi. Acinetobakterie mohou být identifikovány s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu s využitím různých moderních molekulárně biologických metod. Tato práce byla věnována identifikaci acinetobakterií, izolovaných z mlékárenských surovin a výrobků, včetně výrobního zařízení a pomůcek pomocí metody polymerázové řetězové reakce (PCR) s využitím nových, originálně navržených, rodově specifických primerů AcinetoFor1 a AcinetoRev1. Získané výsledky mohou být užitečné při screeningovém zajišťování hygienické úrovně nejenom mlékárenských, ale i jiných potravinářských výrob s ohledem na eliminaci výskytu rizikových acinetobakterií.

  • Czech name

    Identifikace potravinářských izolátů rodu Acinetobacter pomocí metody PCR s originálně navrženými rodově-specifickými primery

  • Czech description

    Buňky rodu Acinetobacter tvoří gramnegativní, nesporulující, nepohyblivé, enkapsulované kokobacilové tyčinky se striktně aerobním metabolismem. Nejčastěji se vyskytují ve vodě nebo v půdě, ovšem nalézány jsou také v potravinářských surovinách a výrobcích, včetně lidských zdrojů. V mlékárenském průmyslu mají statut technologicky rizikových bakterií způsobujících různé senzorické vady a texturní defekty výrobků typu mléko UHT, brynza, sýry bílé zrající v solném nálevu a jiné. U imunokompromitovaných jedinců představují závažné zdravotní riziko často spojované s nozokomiálními infekcemi. Acinetobakterie mohou být identifikovány s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu s využitím různých moderních molekulárně biologických metod. Tato práce byla věnována identifikaci acinetobakterií, izolovaných z mlékárenských surovin a výrobků, včetně výrobního zařízení a pomůcek pomocí metody polymerázové řetězové reakce (PCR) s využitím nových, originálně navržených, rodově specifických primerů AcinetoFor1 a AcinetoRev1. Získané výsledky mohou být užitečné při screeningovém zajišťování hygienické úrovně nejenom mlékárenských, ale i jiných potravinářských výrob s ohledem na eliminaci výskytu rizikových acinetobakterií.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Mlékařské listy - zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    27/159

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    30-35

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database