All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Identification of Acinetobacter spp. isolated from dairy raw materials, dairy products and production facilities using the PCR method with the originally designed genus-specific primers. Identification of Acinetobacter spp. isolated from dairy raw materials, dairy products and production facilities using the PCR method with the originally designed genus-specific primers

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43903631" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43903631 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Identifikace bakterií rodu Acinetobacter, izolovaných z mlékárenských surovin, výrobků a výrobního zařízení, pomocí metody PCR s originalně navrženými rodově specifickými primery.

  • Original language description

    Buňky rodu Acinetobacter tvoří gramnegativní, nepohyblivé, nefermentující, enkapsulované kokobacilové tyčinky se striktně aerobním metabolismem. Acinetobakterie se nejčastěji vyskytují v přírodních zdrojích typu voda nebo půda, ale nalézány jsou také v potravinářských surovinách a výrobcích, včetně lidských zdrojů. V mlékárenském průmyslu mají statut technologicky rizikových bakterií způsobujících vážné texturní a senzorické vady výrobků. U imunokompromitovaných jedinců představují zdravotní riziko nejčastěji spojované s nozokomiálními infekcemi. Acinetobakterie mohou být identifikovány relativně rychle a s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu či druhu s využitím i moderních molekulárně-biologických metod. Cílem práce byla identifikace acinetobakterií, izolovaných ze syrového mléka, z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení a pomůcek, pomocí metody polymerázové řetězové reakce s využitím originálně navržených rodově specifických primerů. Výsledky této práce mohou být užitečné při screeningovém zajišťování hygienické úrovně mlékárenských výrob s ohledem na eliminaci výskytu bakterií rodu Acinetobacter, s využitím jejich spolehlivé identifikace na úroveň rodu pomocí metody polymerázové řetězové reakce.

  • Czech name

    Identifikace bakterií rodu Acinetobacter, izolovaných z mlékárenských surovin, výrobků a výrobního zařízení, pomocí metody PCR s originalně navrženými rodově specifickými primery.

  • Czech description

    Buňky rodu Acinetobacter tvoří gramnegativní, nepohyblivé, nefermentující, enkapsulované kokobacilové tyčinky se striktně aerobním metabolismem. Acinetobakterie se nejčastěji vyskytují v přírodních zdrojích typu voda nebo půda, ale nalézány jsou také v potravinářských surovinách a výrobcích, včetně lidských zdrojů. V mlékárenském průmyslu mají statut technologicky rizikových bakterií způsobujících vážné texturní a senzorické vady výrobků. U imunokompromitovaných jedinců představují zdravotní riziko nejčastěji spojované s nozokomiálními infekcemi. Acinetobakterie mohou být identifikovány relativně rychle a s vysokou spolehlivostí na úroveň rodu či druhu s využitím i moderních molekulárně-biologických metod. Cílem práce byla identifikace acinetobakterií, izolovaných ze syrového mléka, z mlékárenských výrobků a výrobního zařízení a pomůcek, pomocí metody polymerázové řetězové reakce s využitím originálně navržených rodově specifických primerů. Výsledky této práce mohou být užitečné při screeningovém zajišťování hygienické úrovně mlékárenských výrob s ohledem na eliminaci výskytu bakterií rodu Acinetobacter, s využitím jejich spolehlivé identifikace na úroveň rodu pomocí metody polymerázové řetězové reakce.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QJ1210300" target="_blank" >QJ1210300: Protection systems of quality and safety of dairy products by means of suitable methods applicable in practice</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů