All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

France and Sugar Industry in 21st Century

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11210%2F22%3A10453876" target="_blank" >RIV/00216208:11210/22:10453876 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=jDruowJfhe" target="_blank" >https://verso.is.cuni.cz/pub/verso.fpl?fname=obd_publikace_handle&handle=jDruowJfhe</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Francie a cukrovarnický průmysl v 21. století

  • Original language description

    Článek si klade za cíl stručně představit cestu Francie k pozici světového top producenta řepného cukru. Text hledá odpověď na to, jaký je vývoj francouzského cukrovarnického průmyslu, a to zejména v posledních letech. Cestu mezi přední výrobce řepného cukru si Francie klestí od počátku 19. stol. Po průmyslové revoluci byla pro zemi zásadní 50. a 60. léta 20. stol., kdy vznikly významné cukrovarnické instituce. Přestože je Francie momentálně stále jedním z největších producentů řepného cukru na světě, prohlubující se krize evropského řepařského a cukrovarnického průmyslu s počátky v roce 2017 se jí nevyhnula. Země tak v důsledku čelí uzavírání cukrovarů či snižování plochy řepných polí. Naopak pozitivní tendence je patrná ve snahách posílit sektor produkce řepného biocukru, v němž oproti jiným evropským zemím Francie zaostává.

  • Czech name

    Francie a cukrovarnický průmysl v 21. století

  • Czech description

    Článek si klade za cíl stručně představit cestu Francie k pozici světového top producenta řepného cukru. Text hledá odpověď na to, jaký je vývoj francouzského cukrovarnického průmyslu, a to zejména v posledních letech. Cestu mezi přední výrobce řepného cukru si Francie klestí od počátku 19. stol. Po průmyslové revoluci byla pro zemi zásadní 50. a 60. léta 20. stol., kdy vznikly významné cukrovarnické instituce. Přestože je Francie momentálně stále jedním z největších producentů řepného cukru na světě, prohlubující se krize evropského řepařského a cukrovarnického průmyslu s počátky v roce 2017 se jí nevyhnula. Země tak v důsledku čelí uzavírání cukrovarů či snižování plochy řepných polí. Naopak pozitivní tendence je patrná ve snahách posílit sektor produkce řepného biocukru, v němž oproti jiným evropským zemím Francie zaostává.

Classification

  • Type

    J<sub>imp</sub> - Article in a specialist periodical, which is included in the Web of Science database

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40100 - Agriculture, Forestry, and Fisheries

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1805-9708

  • Volume of the periodical

    138

  • Issue of the periodical within the volume

    12

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    412-418

  • UT code for WoS article

    000900260700005

  • EID of the result in the Scopus database

    2-s2.0-85143791310