The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14110%2F06%3A00015862" target="_blank" >RIV/00216224:14110/06:00015862 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
The effect of polyphenolic extract from grape byproducts on selected biochemical characteristics in rats
Original language description
The polyphenolic compounds are well known for its antioxidant effect. In our study we have focused on hypolipidemic effect of gallic acid (GA) and polyphenolic extracts from grape byproducts (Vitis vinifera L.) on the model of hypecholesterolemia in rats.
Czech name
Vliv polyfenolického extraktu z vinné matoliny na vybrané biochemické parametry u potkanů
Czech description
Polyfenolické sloučeniny jsou známy pro jejich antioxidační vlastnosti. V naší práci jsme se zaměřili na hypolipidemický vliv kyseliny gallové a polyfenolických extraktů z vinné matoliny (Vitis vinifera L.)na modelu hypercholesterolemie u potkanů.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
FR - Pharmacology and apothecary chemistry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Vitamins 2006, Health Ingredients Metabolism Analysis, The abstract book
ISBN
80-7194-855-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
142-143
Publisher name
Ediční středisko Univerzity Pardubice
Place of publication
Pardubice, Czech Republic
Event location
Pardubice
Event date
Sep 10, 2006
Type of event by nationality
WRD - Celosvětová akce
UT code for WoS article
—