All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A00411_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/02:00411_1 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků

  • Original language description

    Tekuté mléčné trvanlivé výrobky ošetřené UHT procesem tvoří V ČR 46 % objemu konzumního mléka, což představuje cca 10% objemu nakupovaného syrového mléka. Zájem o trvanlivé výrobky stoupá jak ze strany spotřebitele, tak obchodních řetězců, pro které jsoutyto výrobky z hlediska douhé trvanlivosti velmi výhodné.Požadavky kladené na trvanlivé výrobky vyžadují jejich vysokou a stabilní kvalitu.Navržený projekt se zaměřuje na 1) kvalitu syrového mléka vhodnou pro trvanlivé výrobky2) možnosti pozitivních úprav zastoupení mikroflory použitím čistých mlékařských kultur.3) zvýšení provozní spolehlivosti výroby využitím nástrojů řízení kvality (HACCP)4) kvalitativní znaky finálních produktů5) specielní znaky kvality u výrobků používaných do horkých tekutin (tzvaplikační vlastnosti)Zastoupení řešitelského týmu tvořeného výzkumným pracovištěm a dvěma významnými výrobci tekutých trvanlivých výrobků dává dobrý předpoklad ke splnění cíle projektu.

  • Czech name

    Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků

  • Czech description

Classification

  • Type

    A - Audiovisual production

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/QE0041" target="_blank" >QE0041: The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2002

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • ISBN

  • Place of publication

    Neuveden

  • Publisher/client name

    Neuveden

  • Version

    Neuveden

  • Carrier ID

    QE0041