The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F16193296%3A_____%2F02%3A00411_1" target="_blank" >RIV/16193296:_____/02:00411_1 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků
Original language description
Tekuté mléčné trvanlivé výrobky ošetřené UHT procesem tvoří V ČR 46 % objemu konzumního mléka, což představuje cca 10% objemu nakupovaného syrového mléka. Zájem o trvanlivé výrobky stoupá jak ze strany spotřebitele, tak obchodních řetězců, pro které jsoutyto výrobky z hlediska douhé trvanlivosti velmi výhodné.Požadavky kladené na trvanlivé výrobky vyžadují jejich vysokou a stabilní kvalitu.Navržený projekt se zaměřuje na 1) kvalitu syrového mléka vhodnou pro trvanlivé výrobky2) možnosti pozitivních úprav zastoupení mikroflory použitím čistých mlékařských kultur.3) zvýšení provozní spolehlivosti výroby využitím nástrojů řízení kvality (HACCP)4) kvalitativní znaky finálních produktů5) specielní znaky kvality u výrobků používaných do horkých tekutin (tzvaplikační vlastnosti)Zastoupení řešitelského týmu tvořeného výzkumným pracovištěm a dvěma významnými výrobci tekutých trvanlivých výrobků dává dobrý předpoklad ke splnění cíle projektu.
Czech name
Technologický postup úpravy syrového mléka na výrobu tekutých trvanlivých výrobků
Czech description
—
Classification
Type
A - Audiovisual production
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QE0041" target="_blank" >QE0041: The Possibilities to Influence the Quality of Milk Products respecting to Liquid Milk Products with Long Keeping Quality</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2002
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
ISBN
—
Place of publication
Neuveden
Publisher/client name
Neuveden
Version
Neuveden
Carrier ID
QE0041