All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Quality parameters changes during ULO storage of apples

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F13%3A%230000442" target="_blank" >RIV/25271121:_____/13:#0000442 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Změny kvalitativních parametrů během skladování jablek v ULO atmosféře

  • Original language description

    Cílem tohoto experimentu bylo sledování změn kvalitativních parametrů u vybraných odrůd jablek ´Meteor´, ´Golden Delicious´, ´Idared´ a ´Rubinola´ skladovaných v podmínkách ULO (ultra low oxygen). Sledována byla celková výše hmotnostních ztrát způsobených dýcháním a výparem plodů za celé období skladování říjen až červen, dále hodnota refraktometrické sušiny a penetrace plodů. Byly zjištěny významné rozdíly ve výši hmotnostních ztrát u všech sledovaných odrůd přibližně v rozmezí 2,0 až 3,7 %. Nejnižší úbytek hmotnosti během skladování byl zjištěn u odrůd ´Idared´ a ´Meteor´, naopak nevyšší u odrůd ´Rubinola´ a ´Golden Delicious´. Hodnoty refraktometrické sušiny mírně rostly během skladování u všech sledovaných odrůd, pouze u odrůdy ´Rubinola´ mírně klesaly. Hodnocené odrůdy se také lišily v pevnosti dužniny. Nejvyšší pevností se vyznačovala odrůda ´Idared´, za níž následovaly ´Meteor´, ´Rubinola´ a ´Golden Delicious´.

  • Czech name

    Změny kvalitativních parametrů během skladování jablek v ULO atmosféře

  • Czech description

    Cílem tohoto experimentu bylo sledování změn kvalitativních parametrů u vybraných odrůd jablek ´Meteor´, ´Golden Delicious´, ´Idared´ a ´Rubinola´ skladovaných v podmínkách ULO (ultra low oxygen). Sledována byla celková výše hmotnostních ztrát způsobených dýcháním a výparem plodů za celé období skladování říjen až červen, dále hodnota refraktometrické sušiny a penetrace plodů. Byly zjištěny významné rozdíly ve výši hmotnostních ztrát u všech sledovaných odrůd přibližně v rozmezí 2,0 až 3,7 %. Nejnižší úbytek hmotnosti během skladování byl zjištěn u odrůd ´Idared´ a ´Meteor´, naopak nevyšší u odrůd ´Rubinola´ a ´Golden Delicious´. Hodnoty refraktometrické sušiny mírně rostly během skladování u všech sledovaných odrůd, pouze u odrůdy ´Rubinola´ mírně klesaly. Hodnocené odrůdy se také lišily v pevnosti dužniny. Nejvyšší pevností se vyznačovala odrůda ´Idared´, za níž následovaly ´Meteor´, ´Rubinola´ a ´Golden Delicious´.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Vědecké práce ovocnářské

  • ISSN

    0231-6900

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    23

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    117-120

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database