Polyphenols and total antioxidant activity of apple - spectrofotometric methods
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F20%3AN0000012" target="_blank" >RIV/25271121:_____/20:N0000012 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Polyfenoly a celková antioxidační aktivita jablek - spektrofotometrické metody
Original language description
Polyfenoly jsou hlavními složkami jablek a jsou charakterizované jako biologicky významné sekundární metabolity zodpovědné za pozitivní účinky na lidské zdraví. Řada studií dokazuje, že obsah polyfenolů může hrát pozitivní roli v prevenci kardiovaskulárních a onkologických chorob. Cílem této studie bylo porovnat obsah celkových polyfenolů pomocí Folin-Ciocalteuova činidla a antioxidační aktivitu měřenou neseparační metodou TEAC (Trolox Equivalent Antioxidant Capacity) využívající 2,2-difenyl-1-pikrylhydrazyl (DPPH). Dalším cílem této studie byla selekce odrůd jablek s vysokým obsahem bioaktivních látek a odrůd vhodných pro přípravu zpracovatelských produktů, v nichž zůstává zachován vysoký obsah fenolických sloučenin a významná antioxidační aktivita.
Czech name
Polyfenoly a celková antioxidační aktivita jablek - spektrofotometrické metody
Czech description
Polyfenoly jsou hlavními složkami jablek a jsou charakterizované jako biologicky významné sekundární metabolity zodpovědné za pozitivní účinky na lidské zdraví. Řada studií dokazuje, že obsah polyfenolů může hrát pozitivní roli v prevenci kardiovaskulárních a onkologických chorob. Cílem této studie bylo porovnat obsah celkových polyfenolů pomocí Folin-Ciocalteuova činidla a antioxidační aktivitu měřenou neseparační metodou TEAC (Trolox Equivalent Antioxidant Capacity) využívající 2,2-difenyl-1-pikrylhydrazyl (DPPH). Dalším cílem této studie byla selekce odrůd jablek s vysokým obsahem bioaktivních látek a odrůd vhodných pro přípravu zpracovatelských produktů, v nichž zůstává zachován vysoký obsah fenolických sloučenin a významná antioxidační aktivita.
Classification
Type
J<sub>ost</sub> - Miscellaneous article in a specialist periodical
CEP classification
—
OECD FORD branch
10406 - Analytical chemistry
Result continuities
Project
<a href="/en/project/LO1608" target="_blank" >LO1608: Research Pomological Centre</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Zahradnictví
ISSN
1213-7596
e-ISSN
—
Volume of the periodical
19
Issue of the periodical within the volume
7
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
28-30
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—