Results of the apple tasting done at the end of the storage season in 2022
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000101" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000101 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výsledky degustace jablek na konci skladovací sezóny v roce 2022
Original language description
Již tradiční jarní degustace jablek se konala 25. 5. 2022 ve VŠUO Holovousy. Této degustace se zúčastnilo 42 zkušených hodnotitelů a nabídnuto jim bylo celkem 41 vzorků, přičemž 36 vzorků pocházelo z holovouských sadů a 5 vzorků poskytla stanice ÚEB Střížovice. Z celkového počtu bylo 31 vzorků skladováno v podmínkách ULO (= Ultra Low Oxygen, tj. skladovací komory s obsahem kyslíku pouze 1,2 %), zbytek v chladicích boxech. Výsledná umístění jednotlivých vzorků bylo dána výsledkem součtu bodového hodnocení vůně, charakteru slupky, konzistence, šťavnatosti, celkové chuti a vzhledu. Letošní ročník vyhrálo střížovické novošlechtění UEB 5060/1 skladované metodou ULO, na druhém místě se umístila holovouská Andera (skladovaná v ULO) a třetí místo obsadil Rubelit, střížovická odrůda rovněž skladovaná v ULO boxech. Z těch vzorků, které nebyly skladovány v ULO boxech, se nejlépe umístil holovouský Meteor, a to na sedmém místě. Článek byl uveřejněn v časopise Zahradnictví 22/10 (str. 60-62)
Czech name
Výsledky degustace jablek na konci skladovací sezóny v roce 2022
Czech description
—
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
40105 - Horticulture, viticulture
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů