All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Results of the apple tasting done at the end of the storage season in 2022

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25271121%3A_____%2F22%3AN0000101" target="_blank" >RIV/25271121:_____/22:N0000101 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výsledky degustace jablek na konci skladovací sezóny v roce 2022

  • Original language description

    Již tradiční jarní degustace jablek se konala 25. 5. 2022 ve VŠUO Holovousy. Této degustace se zúčastnilo 42 zkušených hodnotitelů a nabídnuto jim bylo celkem 41 vzorků, přičemž 36 vzorků pocházelo z holovouských sadů a 5 vzorků poskytla stanice ÚEB Střížovice. Z celkového počtu bylo 31 vzorků skladováno v podmínkách ULO (= Ultra Low Oxygen, tj. skladovací komory s obsahem kyslíku pouze 1,2 %), zbytek v chladicích boxech. Výsledná umístění jednotlivých vzorků bylo dána výsledkem součtu bodového hodnocení vůně, charakteru slupky, konzistence, šťavnatosti, celkové chuti a vzhledu. Letošní ročník vyhrálo střížovické novošlechtění UEB 5060/1 skladované metodou ULO, na druhém místě se umístila holovouská Andera (skladovaná v ULO) a třetí místo obsadil Rubelit, střížovická odrůda rovněž skladovaná v ULO boxech. Z těch vzorků, které nebyly skladovány v ULO boxech, se nejlépe umístil holovouský Meteor, a to na sedmém místě. Článek byl uveřejněn v časopise Zahradnictví 22/10 (str. 60-62)

  • Czech name

    Výsledky degustace jablek na konci skladovací sezóny v roce 2022

  • Czech description

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40105 - Horticulture, viticulture

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů