All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Gluten-free baguettes with hemp protein

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25299077%3A_____%2F17%3AN0000001" target="_blank" >RIV/25299077:_____/17:N0000001 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU

  • Original language description

    Obsahem je technologický postup výroby bezlepkového pečiva na ověřené technologii „Bezlepkové bagety s konopnou bílkovinou“, která se věnuje vývoji použití nových druhů proteinů ve výrobě bezlepkového pečiva. Navržená technologie byla testována v laboratorních podmínkách, poté převedena do poloprovozního měřítka. Po odzkoušení byla testována výroba bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Výrobek by měl přinést zlepšení výživových hodnot bezlepkového běžného pečiva pro osoby s bezlepkovou dietou.

  • Czech name

    BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU

  • Czech description

    Obsahem je technologický postup výroby bezlepkového pečiva na ověřené technologii „Bezlepkové bagety s konopnou bílkovinou“, která se věnuje vývoji použití nových druhů proteinů ve výrobě bezlepkového pečiva. Navržená technologie byla testována v laboratorních podmínkách, poté převedena do poloprovozního měřítka. Po odzkoušení byla testována výroba bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Výrobek by měl přinést zlepšení výživových hodnot bezlepkového běžného pečiva pro osoby s bezlepkovou dietou.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    30308 - Nutrition, Dietetics

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TA04010762" target="_blank" >TA04010762: Improving the quality of gluten-free pastries by new sources of proteins</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2017

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    2017_12

  • Numerical identification

    Z_2017_12

  • Technical parameters

    Výsledkem práce je odzkoušená technologie bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Při výrobě byla do směsi použita netradiční surovina - konopná bílkovina. Tato surovina obsahuje vlákninu rozpustnou a nerozpustnou, která příznivě ovlivňuje trávicí soustavu, dále nenasycené mastné kyseliny omega 3 a omega 6, bílkovinu, vitamíny skupiny B, minerální látky: Ca, I, Zn, Cu, Mg, P. Nutriční složení bagety vhodným způsobem snižuje deficit nutrientů u osob s celiakií a u osob s onemocněním vyžadující dodržování bezlepkové diety. Organoleptické vlastnosti pečiva (chuť, vůně, textura) jsme chtěli co nejvíce přiblížit konvenčnímu běžnému pečivu. Výsledek byl zhodnocen degustační komisí na VÚP Praha a vyhotoven protokol.

  • Economical parameters

    Probíhá zavádění technologie do výrobního procesu.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    25299077

  • Owner name

    Perník, s.r.o.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Licence fee requirement

  • Web page