Gluten-free baguettes with hemp protein
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25299077%3A_____%2F17%3AN0000001" target="_blank" >RIV/25299077:_____/17:N0000001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU
Original language description
Obsahem je technologický postup výroby bezlepkového pečiva na ověřené technologii „Bezlepkové bagety s konopnou bílkovinou“, která se věnuje vývoji použití nových druhů proteinů ve výrobě bezlepkového pečiva. Navržená technologie byla testována v laboratorních podmínkách, poté převedena do poloprovozního měřítka. Po odzkoušení byla testována výroba bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Výrobek by měl přinést zlepšení výživových hodnot bezlepkového běžného pečiva pro osoby s bezlepkovou dietou.
Czech name
BEZLEPKOVÉ BAGETY S KONOPNOU BÍLKOVINOU
Czech description
Obsahem je technologický postup výroby bezlepkového pečiva na ověřené technologii „Bezlepkové bagety s konopnou bílkovinou“, která se věnuje vývoji použití nových druhů proteinů ve výrobě bezlepkového pečiva. Navržená technologie byla testována v laboratorních podmínkách, poté převedena do poloprovozního měřítka. Po odzkoušení byla testována výroba bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Výrobek by měl přinést zlepšení výživových hodnot bezlepkového běžného pečiva pro osoby s bezlepkovou dietou.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
30308 - Nutrition, Dietetics
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TA04010762" target="_blank" >TA04010762: Improving the quality of gluten-free pastries by new sources of proteins</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2017
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
2017_12
Numerical identification
Z_2017_12
Technical parameters
Výsledkem práce je odzkoušená technologie bezlepkových baget s konopnou bílkovinou v provozních podmínkách. Při výrobě byla do směsi použita netradiční surovina - konopná bílkovina. Tato surovina obsahuje vlákninu rozpustnou a nerozpustnou, která příznivě ovlivňuje trávicí soustavu, dále nenasycené mastné kyseliny omega 3 a omega 6, bílkovinu, vitamíny skupiny B, minerální látky: Ca, I, Zn, Cu, Mg, P. Nutriční složení bagety vhodným způsobem snižuje deficit nutrientů u osob s celiakií a u osob s onemocněním vyžadující dodržování bezlepkové diety. Organoleptické vlastnosti pečiva (chuť, vůně, textura) jsme chtěli co nejvíce přiblížit konvenčnímu běžnému pečivu. Výsledek byl zhodnocen degustační komisí na VÚP Praha a vyhotoven protokol.
Economical parameters
Probíhá zavádění technologie do výrobního procesu.
Application category by cost
—
Owner IČO
25299077
Owner name
Perník, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
O - Doposud nevyužívaný výsledek
Licence fee requirement
—
Web page
—