All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Fusarium spp. and Fusarium mycotoxins in breadmaking wheat in the Czech Republic in 2003-2004

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000014" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000014 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Fuzária a fuzáriové mykotoxiny v potravinářské pšenici v ČR v letech 2003-2004

  • Original language description

    Ve vzorcích potravinářské pšenice byl sledován obsah deoxynivalenolu a zearalenonu a přítomnost zrn napadených patogeny Fusarium spp. V obou sledovaných letech byly nalezeny průkazné korelace mezi obsahem deoxynivalenolu a četností zrn napadených patogeny Fusarium spp. Zjištěný obsah zearalenonu byl nízký. Vzhledem k silné závislosti napadení porostu fuzárii na počasí existuje velká variabilita ve výskytu mykotoxinů v produkci jednotlivých sklizňových let. V rámci ČR jsou pozorovány i značné regionálnírozdíly. Je proto nezbytné sledovat výskyt mykotoxinů i napadení fuzárii v delší časové řadě a zahrnout vzorky z různých lokalit.

  • Czech name

    Fuzária a fuzáriové mykotoxiny v potravinářské pšenici v ČR v letech 2003-2004

  • Czech description

    Ve vzorcích potravinářské pšenice byl sledován obsah deoxynivalenolu a zearalenonu a přítomnost zrn napadených patogeny Fusarium spp. V obou sledovaných letech byly nalezeny průkazné korelace mezi obsahem deoxynivalenolu a četností zrn napadených patogeny Fusarium spp. Zjištěný obsah zearalenonu byl nízký. Vzhledem k silné závislosti napadení porostu fuzárii na počasí existuje velká variabilita ve výskytu mykotoxinů v produkci jednotlivých sklizňových let. V rámci ČR jsou pozorovány i značné regionálnírozdíly. Je proto nezbytné sledovat výskyt mykotoxinů i napadení fuzárii v delší časové řadě a zahrnout vzorky z různých lokalit.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Vliv abiotických a biotických stresorů na vlastnosti rostlin 2005

  • ISBN

    80-86555-63-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    233-237

  • Publisher name

    Výzkumný ústav rostlinné výroby

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2005

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article