Technology of spring malting barley cultivation
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000036" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000036 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene
Original language description
Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu,sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu.
Czech name
Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene
Czech description
Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu,sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GC - Plant growing, crop rotation
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Ječmenářská ročenka 2006
ISBN
80-86576-17-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
132-139
Publisher name
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—