All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of spring malting barley cultivation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F05%3A%230000036" target="_blank" >RIV/25328859:_____/05:#0000036 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene

  • Original language description

    Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu,sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu.

  • Czech name

    Agrotechnika pěstování jarního sladovnického ječmene

  • Czech description

    Zrno jarního ječmene je využíváno z velké části pro krmné účely (1200 tis.t) a zbývající část (520 tis. t) jako významná surovina pro výrobu sladu. Podle účelu využití produkce je nutné zvolit i pěstitelskou technologii. Pěstování sladovnického ječmene je náročnější, neboť všechny zásahy významně ovlivňují jak výnos, tak především jakost zrna ječmene, která je rozhodujícím kritériem využití produkce. Hlavním sklizňovým produktem je zrno, jehož chemické složení kolísá v závislosti na odrůdě, oblasti pěstování, průběhu počasí a agrotechnice. Největší podíl, kterým může sám pěstitel ovlivnit výslednou kvalitu zrna je vlastní agrotechnika pěstování sladovnického ječmene, zahrnující celý komplex opatření od přípravy půdy, hnojení, setí, ošetřování porostu,sklizně až posklizňové úpravy zrna předávaného ke zpracování v sladařsko-pivovarském komplexu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GC - Plant growing, crop rotation

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Ječmenářská ročenka 2006

  • ISBN

    80-86576-17-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

    132-139

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article