All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting Barley, Harvest 2014

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001136" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001136 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen, sklizeň 2014

  • Original language description

    Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen, sklizeň 2014

  • Czech description

    Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2015

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů