Malting Barley, Harvest 2014
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001136" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001136 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen, sklizeň 2014
Original language description
Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.
Czech name
Sladovnický ječmen, sklizeň 2014
Czech description
Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2015
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů