Malting barley and malt from crop 2015 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000052" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000052 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice
Original language description
Sklizeň probíhala rychle a za příznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn nižší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn, naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zlomků, nahých a zelených zrn. Slad má příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami extraktu, barvy sladiny, friability a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s dobrou produkcí i kvalitou sladovnického ječmene a proto očekáváme velmi dobrý sladovací ročník.
Czech name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice
Czech description
Sklizeň probíhala rychle a za příznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn nižší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn, naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zlomků, nahých a zelených zrn. Slad má příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami extraktu, barvy sladiny, friability a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s dobrou produkcí i kvalitou sladovnického ječmene a proto očekáváme velmi dobrý sladovací ročník.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů