All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley and malt from crop 2015 in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000052" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000052 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice

  • Original language description

    Sklizeň probíhala rychle a za příznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn nižší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn, naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zlomků, nahých a zelených zrn. Slad má příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami extraktu, barvy sladiny, friability a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s dobrou produkcí i kvalitou sladovnického ječmene a proto očekáváme velmi dobrý sladovací ročník.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice

  • Czech description

    Sklizeň probíhala rychle a za příznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn nižší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn, naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zlomků, nahých a zelených zrn. Slad má příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami extraktu, barvy sladiny, friability a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s dobrou produkcí i kvalitou sladovnického ječmene a proto očekáváme velmi dobrý sladovací ročník.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů