Malting barley and malt from harvest 2017 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000049 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice
Original language description
Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a nižší hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, zvláště v oblastech s nedostatkem srážek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Zrno má dobrou klíčivost. Zrno ječmene při máčení dobře přijímalo vodu. Slad má nižší obsah extraktu, nižší hodnotu barvy sladiny a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v ječmeni a nižší výtěžnosti sladování lze očekávat průměrný sladovací ročník.
Czech name
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice
Czech description
Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a nižší hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, zvláště v oblastech s nedostatkem srážek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Zrno má dobrou klíčivost. Zrno ječmene při máčení dobře přijímalo vodu. Slad má nižší obsah extraktu, nižší hodnotu barvy sladiny a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v ječmeni a nižší výtěžnosti sladování lze očekávat průměrný sladovací ročník.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů