All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Malting barley and malt from harvest 2017 in the Czech Republic

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000049 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice

  • Original language description

    Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a nižší hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, zvláště v oblastech s nedostatkem srážek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Zrno má dobrou klíčivost. Zrno ječmene při máčení dobře přijímalo vodu. Slad má nižší obsah extraktu, nižší hodnotu barvy sladiny a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v ječmeni a nižší výtěžnosti sladování lze očekávat průměrný sladovací ročník.

  • Czech name

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice

  • Czech description

    Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a nižší hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, zvláště v oblastech s nedostatkem srážek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Zrno má dobrou klíčivost. Zrno ječmene při máčení dobře přijímalo vodu. Slad má nižší obsah extraktu, nižší hodnotu barvy sladiny a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v ječmeni a nižší výtěžnosti sladování lze očekávat průměrný sladovací ročník.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů