Malting barley and malt from harvest 2018 in the Czech Republic
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000111" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000111 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice
Original language description
Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a jedná se o nejproblematičtější parametr kvality ječmene z letošní sklizně. Slad má průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického rozluštění. Nízká je úroveň cytolytického rozluštění sladu, vyjádřená zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině a nízkými hodnotami friability sladu. Z výše uvedených důvodů očekáváme špatný sladovací ročník.Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2019. VÚPS, Praha 2019, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.
Czech name
Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice
Czech description
Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a jedná se o nejproblematičtější parametr kvality ječmene z letošní sklizně. Slad má průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického rozluštění. Nízká je úroveň cytolytického rozluštění sladu, vyjádřená zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině a nízkými hodnotami friability sladu. Z výše uvedených důvodů očekáváme špatný sladovací ročník.Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2019. VÚPS, Praha 2019, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů