All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Possibilities of affecting the quality of plant products (6). Cereals (6.1). Rye and triticale (6.1.2)

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F25328859%3A_____%2F08%3A%230000407" target="_blank" >RIV/25328859:_____/08:#0000407 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)

  • Original language description

    Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1.

  • Czech name

    Možnosti ovlivnění jakosti rostlinných produktů (6). Obilniny (6.1). Žito a tritikale (6.1.2)

  • Czech description

    Zrno běžného hexaploidního tritikale (X Triticosecale Wittmack) se téměř nevyužívá na potravinářské zpracování z důvodu jeho nízké pekárenské kvality. Pekárenskou kvalitu je možné zlepšit vnesením vybraných segmentů pšeničného chromosomu 1D do tritikalového chromosomu 1R. K přenášení se vybírají segmenty, které u pšenice korelují s velmi dobrou pekárenskou kvalitou zrna. Vnesení alely Glu-D1d částečně zlepšuje pekárenské vlastnosti tritikalového zrna. Významnějšího zlepšení je dosaženo, pokud jsou vneseny lokusy Glu-D1 (allele d), Glu-D3 and Gli-D1.

Classification

  • Type

    C - Chapter in a specialist book

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA521%2F03%2F0113" target="_blank" >GA521/03/0113: A study of transfer, stabilization and expression of tritikale 1R.1D 5+10 translocations in relation to prolamin proteins and grain quality</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Book/collection name

    Kvalita rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí

  • ISBN

    978-80-86576-28-2

  • Number of pages of the result

    12

  • Pages from-to

  • Number of pages of the book

    327

  • Publisher name

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Place of publication

    Praha

  • UT code for WoS chapter