Wine consortium RR-20170904
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vinařské konsorcium RR-20170904
Original language description
Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.
Czech name
Vinařské konsorcium RR-20170904
Czech description
Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.
Classification
Type
G<sub>prot</sub> - Prototype
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Consortium biotechnology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
KONSOR RR- 20170904
Numerical identification
—
Technical parameters
Jedná se o prototyp konsorciálního přípravku pro inokulaci vinných moštů. Obsah mikroorganismů v preparátu odpovídá konsorciu izolovanému ze spontánně fermentovaného moštu. Zastoupení mikroorganismů v preparátu umožňuje zisk vína se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánní fermentaci. Preparát tedy zajišťuje standardizovaný průběh fermentace při výrobě vína s výsledkem odpovídajícím spontánní fermentaci, která představuje jisté riziko odvíjejícího se od meteorologických podmínek před a při sklizni hroznů. Výroba preparátu podléhá předpisu ověřené technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia, která popisuje jednotlivé kroky výroby. Ověření funkčnosti prototypu bylo provedeno v rámci projektu Konsorciální biotechnologie.
Economical parameters
Cena 1 kg připraveného preparátu je 7000,- až 13000,- Kč, Cena licence pro výrobu 300 000,- až 700 000,- Kč
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—