All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Wine consortium RR-20170904

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000011" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000011 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vinařské konsorcium RR-20170904

  • Original language description

    Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.

  • Czech name

    Vinařské konsorcium RR-20170904

  • Czech description

    Preparát lyofilizované biomasy směsi vinařských mikroorganismů pro přípravu vín s charakterem spontánní fermentace. Preparát nahrazuje postup spontánní fermentace a umožňuje dosažení opakovatelného výsledku. Preparát je určen pro mošty odrůdy Ryzlink rýnský.

Classification

  • Type

    G<sub>prot</sub> - Prototype

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Consortium biotechnology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    KONSOR RR- 20170904

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Jedná se o prototyp konsorciálního přípravku pro inokulaci vinných moštů. Obsah mikroorganismů v preparátu odpovídá konsorciu izolovanému ze spontánně fermentovaného moštu. Zastoupení mikroorganismů v preparátu umožňuje zisk vína se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánní fermentaci. Preparát tedy zajišťuje standardizovaný průběh fermentace při výrobě vína s výsledkem odpovídajícím spontánní fermentaci, která představuje jisté riziko odvíjejícího se od meteorologických podmínek před a při sklizni hroznů. Výroba preparátu podléhá předpisu ověřené technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia, která popisuje jednotlivé kroky výroby. Ověření funkčnosti prototypu bylo provedeno v rámci projektu Konsorciální biotechnologie.

  • Economical parameters

    Cena 1 kg připraveného preparátu je 7000,- až 13000,- Kč, Cena licence pro výrobu 300 000,- až 700 000,- Kč

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page