Technology of preparation of the wine consortium agent
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000013" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000013 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia
Original language description
Princip technologie spočívá v charakterizaci vinařského konsorcia získaného ze spontánní fermentace vinného moštu, které je mikrobiálně a technologicky charakterizováno a následně propagováno a konzervováno dle daných postupů s cílem získání dlouhodobě stabilního preparátu pro přípravu vín s charakterem spontánního kvašení.
Czech name
Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia
Czech description
Princip technologie spočívá v charakterizaci vinařského konsorcia získaného ze spontánní fermentace vinného moštu, které je mikrobiálně a technologicky charakterizováno a následně propagováno a konzervováno dle daných postupů s cílem získání dlouhodobě stabilního preparátu pro přípravu vín s charakterem spontánního kvašení.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Consortium biotechnology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2019
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
KONSOR OT_V
Numerical identification
—
Technical parameters
Z technologického hlediska se jedná o izolaci a následnou charakterizaci vinařského konsorcia, obsahující sacharomycetní a nesacharomycetní kvasinky a mléčné bakterie pocházející z počátečních fází spontánní fermentace, které je mikrobiologickými metodami rozloženo na jednotlivé biologické činitele, které jsou propagovány a konzervovány. Ze získaných konzervovaných jednodruhových preparátů je následně opětovně sestaveno vinařské konsorcium odpovídající původnímu izolovanému společenství těchto mikroorganismů.
Economical parameters
Ověřená technologie bude využita v rámci rozšířené služeb společnosti EPS Biotechnology, s. r. o. Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů, kteří budou vyžadovat konsorcium pro přípravu vín se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánně kvašenému vínu. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu je 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg. Současně vytváříme úsporu s využitím dané tecnologie v rámci vlastní činnosti ve výši nižších stovek tisíc.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—