All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of preparation of the wine consortium agent

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000013" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia

  • Original language description

    Princip technologie spočívá v charakterizaci vinařského konsorcia získaného ze spontánní fermentace vinného moštu, které je mikrobiálně a technologicky charakterizováno a následně propagováno a konzervováno dle daných postupů s cílem získání dlouhodobě stabilního preparátu pro přípravu vín s charakterem spontánního kvašení.

  • Czech name

    Technologie přípravy preparátu vinařského konsorcia

  • Czech description

    Princip technologie spočívá v charakterizaci vinařského konsorcia získaného ze spontánní fermentace vinného moštu, které je mikrobiálně a technologicky charakterizováno a následně propagováno a konzervováno dle daných postupů s cílem získání dlouhodobě stabilního preparátu pro přípravu vín s charakterem spontánního kvašení.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG15_018%2F0005089" target="_blank" >EG15_018/0005089: Consortium biotechnology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2019

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    KONSOR OT_V

  • Numerical identification

  • Technical parameters

    Z technologického hlediska se jedná o izolaci a následnou charakterizaci vinařského konsorcia, obsahující sacharomycetní a nesacharomycetní kvasinky a mléčné bakterie pocházející z počátečních fází spontánní fermentace, které je mikrobiologickými metodami rozloženo na jednotlivé biologické činitele, které jsou propagovány a konzervovány. Ze získaných konzervovaných jednodruhových preparátů je následně opětovně sestaveno vinařské konsorcium odpovídající původnímu izolovanému společenství těchto mikroorganismů.

  • Economical parameters

    Ověřená technologie bude využita v rámci rozšířené služeb společnosti EPS Biotechnology, s. r. o. Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů, kteří budou vyžadovat konsorcium pro přípravu vín se senzorickým charakterem odpovídajícím spontánně kvašenému vínu. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu je 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg. Současně vytváříme úsporu s využitím dané tecnologie v rámci vlastní činnosti ve výši nižších stovek tisíc.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page