Technology of preparation production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000026" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000026 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62156489:43510/20:43919378 RIV/60193697:_____/20:N0000052
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby preparátu
Original language description
Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.
Czech name
Technologie výroby preparátu
Czech description
Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
<a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
TH02030280-2020V003
Numerical identification
Uzavřena smlouva mezi subjekty v rámci TH02030280
Technical parameters
Dokumentace technologie výroby preparátu je rozdělena do metodické a výsledkové části. Metodická část se věnuje podrobnému popisu jednotlivých kroků od izolace mikroorganismů z původní suroviny a postupnou kultivaci jednotlivých izolátů až po finální zpětné poskládání mikrobiáního konsorcia. Výsledková část shrnuje dosažená data a definuje získané mikrobiální konsorcium na mikrobiální úrovni.
Economical parameters
Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu na 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059, 62156489, 60193697
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice, Mendelova Univerzita v Brně, Zemědělská 1665, 61300 Brno, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lípová 15, 12044 Praha
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—