All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technology of preparation production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F20%3AN0000026" target="_blank" >RIV/26295059:_____/20:N0000026 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/62156489:43510/20:43919378 RIV/60193697:_____/20:N0000052

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologie výroby preparátu

  • Original language description

    Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.

  • Czech name

    Technologie výroby preparátu

  • Czech description

    Cílem technologie výroby preparátu je technologický popis kroků vedoucích k dosažení konsorciálního preparátu uplatnitelného ve vinařské technologii. Technologie podrobně řeší popis získání cílového produktu od vstupního materiálu - hrozen révy vinné, až po lyofilizovanou formu preparátu mikrobiálního konsorcia. Součástí předložené technologie je nastavení mechanismů pro kontrolu udržitelnosti produktu.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/TH02030280" target="_blank" >TH02030280: Spontaneous fermentation in wine production as a manageable technology</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2020

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    TH02030280-2020V003

  • Numerical identification

    Uzavřena smlouva mezi subjekty v rámci TH02030280

  • Technical parameters

    Dokumentace technologie výroby preparátu je rozdělena do metodické a výsledkové části. Metodická část se věnuje podrobnému popisu jednotlivých kroků od izolace mikroorganismů z původní suroviny a postupnou kultivaci jednotlivých izolátů až po finální zpětné poskládání mikrobiáního konsorcia. Výsledková část shrnuje dosažená data a definuje získané mikrobiální konsorcium na mikrobiální úrovni.

  • Economical parameters

    Technologie bude použita pro přípravu konsorcií na zakázku od vinařů. Z ekonomického hlediska odhadujeme cenu 1 kg vytvořeného produktu na 4000 – 8000 Kč, v závislosti na složitosti konsorcia. Předpokládaný prodej odhadujeme na vyšší destíky kg.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059, 62156489, 60193697

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice, Mendelova Univerzita v Brně, Zemědělská 1665, 61300 Brno, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Lípová 15, 12044 Praha

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page