All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological procedure for the production of oenological preparations

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000009 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů

  • Original language description

    Technologie výroby a aplikace enologických preparátů vychází ze tříleté realizace projektu Enologické preparáty nové generace. Cílem této dokumentace je jasná determinace technologického postupu výroby jednotlivých podpůrných preparátů, analýzu vstupní suroviny, metodiku kontroly kvality a způsob skladování. V rámci projektové realizace bylo dosaženo přípravy a použití pěti různých enologických preparátů, které se liší způsobem aplikace během vinifikačního procesu a podpory vinifikace v různých fázích procesu: i) inaktivní kvasinky k rehydrataci aktivních kvasinek; ii) lyzáty jako výživa během kvašení a ochrana aroma; iii) buněčné stěny k detoxikaci moštu.

  • Czech name

    Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů

  • Czech description

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2022

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2

  • Numerical identification

    CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2

  • Technical parameters

    Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě podpůrných enologických preparátů ve čtvrt-provozním měřítku.

  • Economical parameters

    Licence na výrobu Preparátu – 350 000 - 600 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page