Technological procedure for the production of oenological preparations
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F22%3AN0000009" target="_blank" >RIV/26295059:_____/22:N0000009 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů
Original language description
Technologie výroby a aplikace enologických preparátů vychází ze tříleté realizace projektu Enologické preparáty nové generace. Cílem této dokumentace je jasná determinace technologického postupu výroby jednotlivých podpůrných preparátů, analýzu vstupní suroviny, metodiku kontroly kvality a způsob skladování. V rámci projektové realizace bylo dosaženo přípravy a použití pěti různých enologických preparátů, které se liší způsobem aplikace během vinifikačního procesu a podpory vinifikace v různých fázích procesu: i) inaktivní kvasinky k rehydrataci aktivních kvasinek; ii) lyzáty jako výživa během kvašení a ochrana aroma; iii) buněčné stěny k detoxikaci moštu.
Czech name
Technologický postup výroby podpůrných enologických preparátů
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG19_262%2F0019980" target="_blank" >EG19_262/0019980: Oenological preparations of new generation</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2022
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/19_262/0019980-V3.2
Technical parameters
Reglement technologických kroků, které vedou k přípravě podpůrných enologických preparátů ve čtvrt-provozním měřítku.
Economical parameters
Licence na výrobu Preparátu – 350 000 - 600 000 Kč; Prodej finálního výrobku - 8 000 Kč/kg.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—