Technological process of hybrid wine yeast application
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000018" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000018 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek
Original language description
Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace enologického preparátu hybridních vinařských kvasinek. Preparát hybridní kvasinky je unikátní preparát, který vzniknul laboratorní hybridizací kvasinek, které mají za cíl zlepšit kvalitativní vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Společně s projektovým partnerem Víno Hruška, s.r.o. byl jasně definován způsob aplikace preparátu hybridní kvasinky při daných parametrech moštu a determinovány podmínky vedení vinifikačního procesu; i) Odrůdy hroznů vhodné pro aplikaci preparátu hybridní kvasinky; ii) Podmínky vstupní suroviny; iii) Podmínky vedení fermentace; iv) Podmínky školení vína. Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři uplatňují jedinečnost svých produktů.
Czech name
Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek
Czech description
—
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation
Result continuities
Project
<a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2023
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
742_NewSec-V2.3
Numerical identification
CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.3
Technical parameters
Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces aplikace hybridních vinařských kvasinek.
Economical parameters
Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.
Application category by cost
—
Owner IČO
26295059; 27715591
Owner name
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Web page
—