All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological process of hybrid wine yeast application

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F23%3AN0000018" target="_blank" >RIV/26295059:_____/23:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek

  • Original language description

    Ověřená technologie detailně popisuje technologický reglement postupu aplikace enologického preparátu hybridních vinařských kvasinek. Preparát hybridní kvasinky je unikátní preparát, který vzniknul laboratorní hybridizací kvasinek, které mají za cíl zlepšit kvalitativní vlastnosti vína s ohledem na senzorické a analytické parametry výsledného produktu. Společně s projektovým partnerem Víno Hruška, s.r.o. byl jasně definován způsob aplikace preparátu hybridní kvasinky při daných parametrech moštu a determinovány podmínky vedení vinifikačního procesu; i) Odrůdy hroznů vhodné pro aplikaci preparátu hybridní kvasinky; ii) Podmínky vstupní suroviny; iii) Podmínky vedení fermentace; iv) Podmínky školení vína. Předkládaná technologie má potenciál nalézt uplatnění ve vinařstvích malého a středního rozsahu, kde vinaři uplatňují jedinečnost svých produktů.

  • Czech name

    Technologický proces aplikace hybridních vinařských kvasinek

  • Czech description

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20902 - Bioprocessing technologies (industrial processes relying on biological agents to drive the process) biocatalysis, fermentation

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/EG20_321%2F0024407" target="_blank" >EG20_321/0024407: Development of sec and hybrid wine yeast</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2023

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Internal product ID

    742_NewSec-V2.3

  • Numerical identification

    CZ.01.1.02/0.0/0.0/20_321/0024407- V2.3

  • Technical parameters

    Technologická dokumentace, která jasně a jednoznačně determinuje proces aplikace hybridních vinařských kvasinek.

  • Economical parameters

    Zvýšení přidané hodnoty šumivých vín vyrobených partnerem Víno Hruška. Jednotková cena za láhev vzroste o 5.- až 30,- Kč.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    26295059; 27715591

  • Owner name

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice; VÍNO HRUŠKA s.r.o., Blatnička 143, 696 71 Blatnička

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Licence fee requirement

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Web page