Fermented whey soft drink with lactulose
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F07%3ANEALKO07" target="_blank" >RIV/26722861:_____/07:NEALKO07 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Nealkoholický fermentovaný syrovátkový nápoj obsahující laktulosu
Original language description
Syrovátka je vedlejší m produktem při výrobě sýrů, tvarohů a kaseinů a obsahuje laktosu, syrovátkové bílkoviny, dále vitaminy skupiny B, vitamin C, minerální látky. Přes svou dobrou nutriční hodnotu se syrovátka jako taková využívá v potravinářském průmyslu pouze v omezeném množství. Jednou z moderních možností je využití syrovátky při výrobě nealkoholických syrovátkových nápojů. Užitný vzor obsahuje technické řešení, které umožňuje přípravu nealkoholického fermentovaného syrovátkového nápoje s obsahemlaktulosy. Tento nápoj přispěje nejen k vyššímu využití syrovátky a deproteinované syrovátky pro lidskou výživu, ale má též probatické a nebiotické, nebo-li symbiotické vlastnosti.
Czech name
Nealkoholický fermentovaný syrovátkový nápoj obsahující laktulosu
Czech description
Syrovátka je vedlejší m produktem při výrobě sýrů, tvarohů a kaseinů a obsahuje laktosu, syrovátkové bílkoviny, dále vitaminy skupiny B, vitamin C, minerální látky. Přes svou dobrou nutriční hodnotu se syrovátka jako taková využívá v potravinářském průmyslu pouze v omezeném množství. Jednou z moderních možností je využití syrovátky při výrobě nealkoholických syrovátkových nápojů. Užitný vzor obsahuje technické řešení, které umožňuje přípravu nealkoholického fermentovaného syrovátkového nápoje s obsahemlaktulosy. Tento nápoj přispěje nejen k vyššímu využití syrovátky a deproteinované syrovátky pro lidskou výživu, ale má též probatické a nebiotické, nebo-li symbiotické vlastnosti.
Classification
Type
X - Unclassified
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů